ČETIRI GODINE OD NAJKRVAVIJEG SUKOBA ŠKALJARSKOG I KAVAČKOG KLANA: Dedović i Stamatović likvidirani u restoranu u Atini, po scenariju Zvicera "igrali" Džoni sa Vračara i Veljko Belivuk

Autor:

Hronika

19.01.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom porodične večere porodica Dedović i Stamatović, u restoran su upala četvorica maskiranih napadača sa dugim i kratkim cevima, a onda...

ČETIRI GODINE OD NAJKRVAVIJEG SUKOBA ŠKALJARSKOG I KAVAČKOG KLANA: Dedović i Stamatović likvidirani u restoranu u Atini, po scenariju Zvicera "igrali" Džoni sa Vračara i Veljko Belivuk

Foto: Republika, MUP, youtube/printscreen

Igor Dedović i Stevan Stamatović

U poznatom atinskom restoranu 19. januara 2020. godine, oko 18. 30 sati, dogodio se jedan od najkrvavijih sukoba između "škaljarskog" i "kavačkog" klana. Na licu mesta ubijeni su Kotorani i "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović i to pred ženama i decom.

Za ovu likvidaciju osumnjičeni su pripadnici suprotstavljenog klana, a, prema obaveštajnim podacima, u zločinu su značajnu ulogu imali Veljko Belivuk i njegovi saradnici, ali i Nikola Vušović, zvani Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara.

Tokom porodične večere porodica Dedović i Stamatović, u restoran su upala četvorica maskiranih napadača sa dugim i kratkim cevima. U prvom momentu promašili su sto, a onda su na galeriji ugledali svoje mete. Jedan likvidator je pucao u jednu, a drugi u drugu žrtvu.

Očevici su kasnije opisali napadače da su izgledali gotovo kao vojnici, sa crnim pantalonama i šalovima preko lica. Posle zločina dali su se u beg. Kamere za videonadzor sa okolnih zgrada snimile su bekstvo počinilaca, a ono što je posebno upalo u oči je činjenica da je jedan od aktera pucnjave - vidno hramao. Kasnije se nagađalo d aje reč o Vušoviću, bliskom saradniku Radoja Zvicera, koji je zbog ranijeg ranjavanja imao problema sa nogom i nije normalno hodao.

Pored Vušovića, kao direktni izvršioci pominjali su se i Ljubomir Lainović , Milinko Brašnjević i Marko Petković.

O ovoj likvidaciji se kasnije pričalo i tokom suđenja pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Mnogo detalja iznesli su okrivljeni saradnici, poput Srđana Lalića i Nikole Spasojevića, koji su naveli da se u to vreme u Atini nalazio i Belivuk, koji je išao da traži Dedovića i Stamatovića.

- Jednog dana je došao sav sretan i rekao da je "ubo iglu u plastu sena", jer je uspeo da vidi ovu dvojicu u jednom tržnom centru - ispričao je Spasojević.

- Pre toga sam i ja išao da ih tražim, ali sam imao manje sreće od njih. U dokazima, koje je pripkupilo Javno tužilaštvo za organizovnai kriminal (JTOK) krije se i "Skaj" prepiska između članova "kavačkog klana" u kojoj se navodi i ko je i sa koliko novca finansirao dvostruku likvidaciju u Atini, ali i šest meseci kasnije na Krfu kada su ubijeni "škaljarci" Alan Kožar i Damir Hadžić. U tim transkriptima je navedeo da su pare dali Darko Šarić, Radoje Zvicer i njegov rođak Nikola Spasojević.

- Prema prikupljenim dokazima, Zvicer je "iskeširao" milion, Šarić 750.000, a Spasojević 250.000 evra - navodi izvor, pišu Novosti.

Brutalnom razračunavanju u Grčkoj, prethodila je surova likvidacija visokorangiranog Kavčanina Vladimira Roganovića u Beču decembra 2018. godine, ali i pokušaj Zvicerovog ubistva u Kijevu krajem maja 2020. U optužnici protiv Belivukovog kriminalnog ganga pominje se, pored ostalih žrtava, i ubistvo "pink pantera Nišlije Milana Ljepoje, za koga je Zvicer smatrao da je pronašao ekipu, koja će da ga ubije. Zločin u atinskom restoranu još nije rasvetljen, ali grčki istražitelji intenzivno sarađuju sa našim i crnogorskim pravosudnim organima, kako bi osumnjičene što pre priveli pravdi.

Inače, veruje se da je jedan od direktnih likvidatora Ljubomir Lainović - ubijen ubrzo posle masakra. O tome se , takođe, govorilo na suđenju Belivukovoj ekipi. Navpodno, tražio je više para, a i javno je govorio ko je sve učestvovao u pripremi tog zločina. Prema istim informacijama, ubijen je na teritoriji Kosova i Metohije i - zakopan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading