NASTAVLJENO ČITANJE OPTUŽNICE GRUPI DŽONIJA S VRAČARA: "Vračarci" i danas pred sudom, evo kako su se izjasnili o krivici

Autor:

Hronika

17.01.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao organizatori kriminalne grupe označeni su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Uroš Piperski.

NASTAVLJENO ČITANJE OPTUŽNICE GRUPI DŽONIJA S VRAČARA: "Vračarci" i danas pred sudom, evo kako su se izjasnili o krivici

Foto: Privatna arhiva

Pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima takozvanog "vračarskog klana" nastavljeno je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, čitanjem optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Optužnica obuhvata 38 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu u periodu od 2019. do 11. novembra 2022. Kao organizatori kriminalne grupe označeni su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Uroš Piperski, a sumnja se da je kriminalna grupa delovala kao ogranak "kavačkog klana" na čelu sa odbeglim Radojem Zvicerom, prenosi Kurir.

Svi optuženi koji su dostupni pravosuđu izjavili su da nisu krivi i da ne priznaju krivična dela koja im se stavljaju na teret. Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a tokom njega su tužilaštvo i odbrana predlagali dokaze koji će biti izvođeni tokom suđenja. Optuženi, od kojih je njih 11 u bekstvu, izjasniće se detaljnije na javnom glavnom pretresu koji će biti zakazan nakon pripremnog ročišta. Potvrđenom optužnicom obuhvaćen je i Nikola Kačarević, bivši muž jedne starlete, koji je uhapšen zajedno sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe. On se tereti da je iskoristio poverenje i prijateljski odnos sa pokojnim Aleksandrom Šarcem i namamio ga u TC "Ušće", gde je ubijen u oktobru 2020. Nikola Kačarević je na saslušanju u tužilaštvu negirao navode krivične prijave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading