ON JE BIO NA METI "VRAČARACA"? Nosili mu hranu u bolnicu, bili su mu veliki prijatelji - evo šta su o jednom čoveku pisali preko Skaja! (FOTO)

Autor:

Hronika

17.01.2024

10:03 >> 11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Alajbegović, sa nadimkom Alibeg, bio je na meti poznatog klana.

ON JE BIO NA METI "VRAČARACA"? Nosili mu hranu u bolnicu, bili su mu veliki prijatelji - evo šta su o jednom čoveku pisali preko Skaja! (FOTO)

Foto: Shutterstock, MUp srbije

Organizovana kriminalna grupa "Vračarci", koja se tereti da je izvršila likvidacije tri osobe, među kojima je i Aleksandar Halabrin, kako se može zaključiti iz Skaj poruka koje su razmenjivali, planirala je da ubije i navijača Nenada Alajbegovića zvanog Alibeg, koji je izbegao smrt u više pucnjava.

Ova informacija je izašla u javnost tokom sudskog procesa, u kom su članovi kriminalne grupe "Vračarci" optuženi za likvidacije tri osobe, uključujući i Aleksandra Halabrina.

"Vračarcima" će se u postupku koji je počeo u utorak suditi po optužbama da su ubili Darka Ristića, Aleksandra Halabrina i Aleksandra Šarca, a da su pokušali da ubiju još pet osoba -  Lazara Vukićević (koji je u međuvremenu ubijen), Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića kao i Arsenija Stefanovića.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ/MUP/Pixabay.com/fotomontaža

Nenad Alajbegović

Uveliko planirali likvidaciju Nenada Alajbegovića

Prema informacijama do kojih su beogradski medijii došli iz razmenjenih Skaj poruka, Alajbegović, sa nadimkom Alibeg, bio je na meti ove kriminalne grupe. Iako se njegovo ime nije našlo na zvaničnom spisku meta, poruke pokazuju da su "Vračarci" planirali njegovu likvidaciju zajedno s Halabinom.

Nenad Alajbegović, bivši vođa navijačke grupe "Zabranjeni", preživeo je nekoliko pokušaja atentata i pukom srećom izvukao živu glavu. U vreme kada je Aleksandar Halabin nestao, Alajbegović je bio u bolnici zbog ranjavanja u pucnjavi.

Analizom Skaj poruka, otkriveno je da su članovi "Vračaraca" koristili svoje lažno prijateljstvo s Alajbegovićem kako bi saznali više informacija o Halabinu. Poruke otkrivaju da su članovi grupe bili u redovnom kontaktu s Alajbegovićem dok je bio u bolnici, prikupljajući informacije o Halabinovim kretanjima i navikama.

U jednom od razgovora, vođa grupe Uroš Piperski šalje fotografiju na kojoj su Halabin i Alajbegović, a član grupe Miloš Raičević komentariše: "Dva brata rođena na zidu smrti." Osim toga, poruke sugerišu da su planirali ubiti obojicu, navodeći da bi ubistvo jednog od njih prisililo preživelog da pobegne.

Foto: MUP Srbije

Uroš Peperski

Piperski odavao informacije ostavim članovima klana

Piperski je članovima grupe prenosio informacije koje je Alajbegović delio u policiji nakon ranjavanja. Takođe, Skaj poruke sadrže komentare o Alajbegoviću, nazivajući ga "Alija" i otkrivajući informacije o njegovom zdravstvenom stanju. 

Nenad Alajbegović, koji je svedočio protiv "Vračaraca", opisao je svoj odnos s Halabinom kao prijateljski. U izjavi tužilaštvu, Alajbegović je potvrdio poznanstva s nekim od optuženih, posebno ističući da mu je Raičević donosio hranu dok je bio u bolnici.

Sredinom marta 2020. godine u grupnoj konverzaciji Raičević prenosi šefovima da je Alajbegović u bolnici, da "neće još napolje", kako "nema ni dinara više" i da je "propao". Objašnjava da planira da beži za Kanadu ili Australiju, da ima "nekog idiota" u Kanadi koji će da mu pošalje garantno pismo, da hoće da se oporavi i "napravi lovu" jer ne može da ratuje bez dinara. Potom se uključuje Piperski koji kaže da mu je već vreme da izađe i da iz bolnice mora da ide pravo kući, na šta mu Raičević odgovara da ne potcenjuje "Alijin" instinkt za preživljavanje i objašnjava mu da ima temperaturu i da se "nada da je dobio sepsu".

Nove informacije koje suisplivale na suđenju "Vračarcima". Iako je Halabin bio relativno nepoznat široj javnosti,nove informacije o njegovoj umešanosti u ilegalne radnje, kao i njegovoj povezanosti s Alajbegovićem, sada izbijaju na površinu i daju mu status u kriminalnom miljeu.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading