SUDIĆE SE KECMANOVIĆIMA I UROŠU BLAŽIĆU! Ove godine suđenja za masovna ubistva, ubistvo Noe Milivojev i Vračarcima!

Autor:

Hronika

03.01.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko velikih suđenja tokom godine.

SUDIĆE SE KECMANOVIĆIMA I UROŠU BLAŽIĆU! Ove godine suđenja za masovna ubistva, ubistvo Noe Milivojev i Vračarcima!

Foto: MUP Srbije, Facebook

Ove godine pred višim sudovima u Beogradu i Smederevu očekuje se početak dva suđenja koja se odnose na nezapamćene masakre koji su se dogodili za manje od 48 sati i obeležili 2023. godinu na najtragičniji način, kao i početak suđenja za ubistvo Noe Milivojev i kriminalnoj grupi "Vračarci".

Na optuženičku klupu krajem januara treba da sednu otac i majka dečaka K.K. koji je ubio devetoro školskih drugova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. godine.

Maloletnom K.K. se neće suditi, jer je krivično neodgovoran, s obzirom na to da je u trenutku masakra imao 13 godina, što ga čini i najmlađim masovnim ubicom na svetu.
Pred zakonom odgovara njegov otac Vladimir K. jer ga je obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodeći ga u više navrata u streljanu, iako to nije bilo primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao na bezbedan način, kako je to predviđeno zakonom.

Tom optužnicom obuhvaćena je i dečakova majka Miljana K. zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja, jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri, odnosno na ispaljenoj čauri pronađenoj na mestu zločina u učionici osnovne škole.

Optuženi su i vlasnik jednog streljačkog kluba Ratko I. i instruktor u klubu Nemanja M., zbog sumnje da su dali lažan iskaz, odnosno da su u tužilaštvu tvrdili da nisu videli dečaka da puca, dok je snimcima sa video nadzora utvrđeno suprotno. 

Suđenje za masakr u selima Malo Orašje i Dubona počinjeno u noći između 4. i 5. nije još zakazano, ali se očekuje da se u toku ove godine i optuženi Uroš B. nađe pred sudom. 

Za masakr na teritoriji mladenovačkih sela, koji je usledio samo dan nakon masovnog ubistva u školi, optužen je Uroš B  koji je, u tome vreme 20-godišnjak, 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20 ljudi.

Na optuženičkoj klupi će se, pored Uroša B., naći i njegov otac Radiša B, ujak Goran G. i Boris G., koji su optuženi za neovlašćeno držanje veće količine oružja.

Radiši B. je na teret stavljeno i da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, odnosno automatsku pušku i ostalo, a koju je držao neobezbeđeno u selu Šepšin na tavanu kuće.

Na taj način, kako se sumnja, Radiša B. je omogućio svom sinu da dođe u posed ovog oružja, vežbajući pucanje iz automatske puške i pištolja na džaku peska, a koju je koristio 4. maja.

Ove godine treba da počne i suđenje za ubistvo transrodne osobe Noe Milivojev koje je šokiralo Srbiju i region. Prema navodima tužilaštva, Nou je u junu 2023. godine ubio njen partner Ognjen D. iz mržnje i na podmukao način.

Sumnja se da je Ognjen D. prvo udavio Nou, zatim isekao telo nožem na delove, koje je zatim stavio u bure, balon i kantu i preko delova tela sipao hemikalije, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela i prikrio svoj zločin.

Ove godine očekuje se i početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi "Vračarci", koju čini 38 optuženih za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.  
Kao vođe ove grupe označeni su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, koji je inače u bekstvu, i Uroš Piperski koji je uhapšen u Portugalu.

Vušovića su inače često pominjali okrivljeni-saradnici na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, navodeći da su obe grupe radile za vođu tzv. "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Grupa "Vračarci" se tereti za ubistva 20. marta  Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Vođama druge grupe Belivuku i Miljkoviću, njihovim suprugama i saradniku Filipu Ivanovskom ove godine bi trebalo da počne suđenje povodom optužbi da su novcem koji potiče od kriminala kupovali stanove i zemljište koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Optužnicom su pored Miljkovića, Belivuka i Ivanovskog obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od  2015. do 2020. godine, odnosno da su više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirali u legalne tokove.

Sumnja se da su oni kupovali nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Belivuk i Miljković.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading