OPUŠAK CIGARETE RAZOTKRIO EGZEKUTORA ŠKALJARCA! Žena aktivirala eksploziv dok je Jasminko sedeo za volanom - telo mu jeod jačine eksplozije izletelo kroz ŠOFERKU!

Autor:

Hronika

17.01.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dve godine nepoznati egzekutor postavio je eksploziv ispod automobila Jasminka Šahovića.

OPUŠAK CIGARETE RAZOTKRIO EGZEKUTORA ŠKALJARCA! Žena aktivirala eksploziv dok je Jasminko sedeo za volanom - telo mu jeod jačine eksplozije izletelo kroz ŠOFERKU!

Foto: Printscreen

Dve godine nakon brutalne eksplozije koja je potresla Podgoricu, likvidacija Jasminka Šahovića, označenog kao pripadnika škaljarskog klana, i dalje ostaje misterija.

Događaj se odigrao 17. januara 2022. godine, kada je nepoznati egzekutor postavio eksploziv ispod Šahovićevog automobila i aktivirao ga dok je sedeo za volanom.

- Sumnja se da je napadač neko vreme pratio Šahovića i da je znao njegovo svakodnevno kretanje. Takođe, postoji mogućnost da je dan pre ubistva egzekutor došao do njihove porodične kuće i stavio eksplozivnu napravu na vozačevo sedište i čekao trenutak kada će žrtva sesti opet u kola - podseća izvor Kurira. 

Foto: Printscreen

Jasminko Šahović

Telefonom aktivirali bombu

Prema izveštaju islandskog javnog emitera RUV, eksplozija je rezultat praćenja i pažljivog planiranja, s obzirom da je egzekutor, pretpostavlja se, koristio telefon za aktivaciju bombe u trenutku kada je na cesti bio samo Šahović. Njegovo telo je od siline detonacije bukvalno odletelo u vazduh, ostavljajući tragove eksplozije duž magistralnog puta u blizini njegove porodične kuće.

- Kobnog jutra Šahović je bio sam u kolima, a ubica je najverovatnije kako ne bi nekog drugog povredio aktivirao bombu u trenutku kada na cesti bukvalno nije bilo drugih vozila. Šahovićevo telo od siline detonacije izletelo kroz šoferšajbnu, a nakon eksplozije ulicom su odjekivali meci koje je aktivirala eksplozija, jer je ubijeni kod sebe imao pištolj - kaže.

Iako se sumnja da je motiv povezan sa sukobom između škaljarskog i kavačkog klana, istražitelji još uvek nisu uspeli identifikovati osumnjičenog za ovu brutalnu likvidaciju. Oluja od 200 zemljotresa u blizini Grindavika dan pre eksplozije dodatno je produbila misteriju, a DNK trag pronađen na mestu zločina, povezan sa belom cigaretom, ukazuje na moguću žensku umesanost.

Republika

Foto: Profimedia

Crnogorska policija

Opušak cigarete otkrio egzekutora

- Na mestu likvidacije nađen je opušak od cigarete bele boje. Detaljnom analizom utvrđeno je da se na opušku nalazi biološki materijal osobe ženskog pola, što istražitelje navodi na zaključak da je, još uvek, neidetifikovana žena umešana u zločin. Nije utvrđen identitet osobe čiji je opušak pronađen, a izolovani DNK trag se ne poklapa ni sa jednim tragom koji se nalazi u postojećoj bazi podataka crnogorske policije. I dalje se radi na utvrđivanju identiteta ženske osobe koja je bacila popušenu cigaretu na mesto zločina i utrvđuje se njena tačna uloga, ali za sada se sumnja da ima veze sa nemilim događajem - kaže izbor Kurira. 

Iako identitet žene čiji je DNK pronađen još uvek nije utvrđen, istražitelji pretpostavljaju njenu vezu sa zločinom. Nalaz DNK ne poklapa se sa postojećim bazama podataka crnogorske policije, ostavljajući otvorenom pitanje o njenoj tačnoj ulozi u ovom nemilom događaju.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading