"JOKSOVIĆ MI JE DIGAO KOLA U VAZDUH, A ŠARIĆA NE POZNAJEM": Nikolašević na suđenju Šariću tvdi da govori istinu i da ima cilj samo da sačuva živu glavu!

Autor:

Hronika

01.02.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazarević insistira da Nikolašević odgovara na njegova pitanja jer on njima dokazuje nevinost njega kao optuženog.

"JOKSOVIĆ MI JE DIGAO KOLA U VAZDUH, A ŠARIĆA NE POZNAJEM": Nikolašević na suđenju Šariću tvdi da govori istinu i da ima cilj samo da sačuva živu glavu!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, youtube.com/Jutarnji program TV HAPPY

Kriminalnu grupu Darka Šarića terete i da su trgovali narkoticima i organizovali podmetanje eksplozivne naprave ispod automobila svedoka Gorana Nikolaševića.

On je danas pozvan i stao je za govornicu u Specijalnom sudu da ispriča svoja saznanja vezana za slučaj. Odmah se požalio da nije dobro i sudija mu je dopustio da govori sedeći za govornicom. 


- Bio sam sa ženom na roštilju u selu jednom i vratili smo se. Legao sam oko 23 sata. 
Oko tri sata me je probudila ta strašna eksplozija. Sišao sam sa sprata i upalio video nadzor. I video da gori auto i otišao sam do ostave po protuiv požarni aparat. To je bila honda, bosanske registracije koje se više ne sećam, koristim aplikaciju "parking manijak". Odleteo je u vazduh. Moja žena je u to vreme pozvala policiju koja je brzo došla. Postavili su trake i čekali su se inspektori koji su došli pred jutro i obavili uviđaj. Doneo sam im metar iz kuće i ako je nešto falilo. 

Da li vi prema licima koji se terete ističete imovinsko pravni zahtev i pridružujete se njihovom krivičnom gonjenju?

Ne, ne, ne, apsolutno ne. Ja se ne pridružujem krivičnom gonjenju ovih ljudi koje ni ne poznajem. Ako se povede postipak prema Joksoviću tu ću rado ga goniti jer sa ovog mesta mogu da kažem da je on digao moj auto u vazduh - rekao je Nikolašević.

Dejan Lazarević svedoka pita da li je znao da se protiv njega vodi postupak u to vreme i kada je saznao.

- Imao sam od kraja aprila 2020. odnosno od 20. do 25. aprila pred ovaj događaj iz maja. Osumnjičen sam da sam u nekoj grupi da ometam pravdu, neke nebuloze da hoćemo da diskreditujemo svedoka Joksovića. 

Lazarević onda pita svedoka - Od koga ste to čuli?

- Od mog policajca, ali nikome neću reći ko je on. Nisam to ni vama rekao, ali jesam da odmah došao kod vas kući da vam kažem da sam dobio informaciju o tom krivičnom postupku protiv mene i još protiv par ljudi. Od žrtve su nastojali da me okrive. To je bila akcija "Ris". Postoji zapis na jutjubu gde 80 minuta govorim šta su mi uradilili. 

Lazarević insistira da Nikolašević odgovara na njegova pitanja jer on njima dokazuje nevinost njega kao optuženog. 

- Pitam zbog sebe - rekao je Lazarević ističući da želi da Nikolašević kaže da ga Lazarević nije podstrekivao i da je ustvari advokata od Nikolaševića saznao informacije, a ne obrnuto.

U toku odgovaranja na pitanja pred sudom Nikolašević je odjednom ustao i počeo nešto d atraži, pa je na pitanja sudije pojasnio d amu je ispalo staklo iz naočara. Straža je pritekla u pomoć i pronašli su Nikolaševićevo staklo, pa je nastavljeno ispitivanje. 

Nikolašević je potvrdio da je davao intervjue revnosno i ugošćčavao reportere da bi pokazao svoj položaj. Kaže da mu je Lazarević nudio da se skloni u Beograd ukoliko se ne oseća bezbedno u Valjevu. Izjasnio se da je imao pet advokata sa Lazarevićem. Više puta je istakao da želi d akaže sve što zna da bi sud došao do istine. Na kraju sudija ga je prekinuo rekavši da je završeno njegovo ispitivanje i pitao ga da li ima troškove dolaska u sud da mu to država namiri.

- Meni je najbitnije da sačuvam glavu, a troškovi dođu i prođu - rekao je Nikolašević i pozdravio se sa prisutnima polako odlazeći.

Advokat Veljko Delibašić javio se za reč da kaže da obrana ima dokaze kojima se demantuju navodi optužnice prema kojima su Šarići opremili vikendicu policajca Danila Stojanovića. 

Predlažem da se izvede kao dokaz i račun iz firme "Numanović" o kupovini nameštaja koji je Danilo Stojanović našao i da se iz te firme izjasne o autentičnosti tog računa. Predlažem da se ukine mera napuštanja boravišta za Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića kao suvišna jer je položeno jemstvo kao garancija, a ukidanjem mere bi im se poboljšao život. Mogli bi sa porodicom da odu do Vrnjačke Banje i Zlatibora.  

Inače, u današnjem svedočenju biznismen iz Valjeva Goran Nikolašević kom je 8. avgusta 2020. ispred kuće dignut u vazduh džip "honda" izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je ubeđen da mu je zlodelo napravio bivši poslovni saradnik Nebojša Joksović  koji je bio krunski svedok na suđenju Darku Šariću za šverc kokaina, iako nekada njegov blizak prijatelj. 

Nasuprot tome, prema optužnici TOK Nikolaševiću je džip zapalila Šarićeva kriminalna grupa koja je imala za cilj da se za to optuži Joksović  da bi ga diskreditovali kao svedokač. 

I ovoga momenta tvrdim da je gospodin Joksović meni podigao auto u vazduh. To sam rekao i u tužilaštvu, to tvrdim i sada. Ništa ne može da utiče da promenim mišljenje - rekao je Nikolašević  istakavši da je Joksovića prijavio 2018. kada je saznao da planira da ga ubije.

Ja moram da krenem od 2018. U julu sam saznao da mi gospodin Nebojša Joksović sprema likvidaciju i da je angažovao Ristića iz Loznice i Sašu Cvetinovića. Bio sam šokiran, jer do tada ništa nije ukazivalo na tako nešto. Policija me pozvala, sve su mi saopštili, ja sam sve to preneo advokatu Dejanu Lazareviću i on je bio iznenađen i predložio mi je da odemo u policiju - ispričao je danas Nikolašević svedočeći pred većem Zorana Šešića. 

Na dalje je ispričao da ga je policijski inspektor posavetovao da se skloni iz zemlje dok ne reše slučaj i da vodi računa, te da ne vozi ženu i dete u automobilu.

Ja sam bio neuk za te stvari. Na sve načine sam pokušao da saznam šta se dešava, bio sam opterećen. Nisam mogao da shvatim da neko hoće da me likvidira. To mi je promenilo život - naveo je Nikolašević i dodao da je početkom maja 2020. imao je sastanak sa Daliborom Ristićem.

Spojio me sa njim jedan čovek iz Valjeva i zakazao nam sastanak u prostorijama tehničkog pregleda, gde je bilo i drugih ljudi. Taj dečko mi je detaljno objasnio kako je izgledao dogovor njega i Joksovića i šta je sve trebalo da se desi. Predložio sam mu da napravimo izjavu, da on diktira a ja da pišem. On je potpisao na jednoj, ja na drugoj strani. To je video i čovek koji nas je spojio - ispričao je svedok. 

Za sutra u nastavku suđenja pozvan je da svedoči Dalibor Ristić, zvani Daba, a zatim će se izvoditi pisani dokazi poput saslušanja oštećenih, odnosno komšija Nikolaševića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading