VRAČARSKI KLAN PRED LICEM PRAVDE! Među njima muž starlete i sin pevača OPTUŽENI ZA 3 LIKVIDACIJE!

Autor:

Hronika

06.02.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima takozvanog "vračarskog klana", nastavljeno je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, iznošenjem predloga za izvođenje dokaza.

VRAČARSKI KLAN PRED LICEM PRAVDE! Među njima muž starlete i sin pevača OPTUŽENI ZA 3 LIKVIDACIJE!

Foto: Republika.rs, MUP Srbije, Profimedia

Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara

Pripremno ročište pred početak suđenja članovima takozvanog "vračarskog klana" nastavljeno je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, gde su izneti predlozi za izvođenje dokaza.

Na prethodnom ročištu, pročitana je optužnica, a svi optuženi koji su dostupni pravođu su se kratko izjasnili da nisu krivi i da ne priznaju krivična dela koja su im stavljena na teret. Optužnica obuhvata 38 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu u periodu od 2019. do 11. novembra 2022. Organizatori kriminalne grupe su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, a sumnja se da je grupa delovala kao ogranak "kavačkog klana" na čelu sa odbeglim Radojem Zvicerom.

- Optužnicom protiv "vračarskog klana", na kojoj se nalazi 38 osoba, grupi se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaji ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, za čiju je likvidaciju optužena kriminalna grupa Veljka Belivuka, zatim Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića - podseća sagovornik Kurira.

Foto: MUP

Hapšenje Vračaraca

Takođe, potvrđena je optužnica protiv Zvicera i nekoliko optuženih kojima se sudi kao "vračarcima", uključujući i Vušovića. Tužilaštvo je predložilo spajanje ta dva postupka, o čemu će sud odlučiti.

- Kada posle pripremnog ročišta bude zakazan javni glavni pretres, optuženi će moći detaljno da iznesu odbrane - kaže sagovornik Kurira.

Optužnicom protiv "vračarskog klana" grupi se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaji ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, gde su tužilaštvo i odbrana predložili dokaze koji će biti izvođeni tokom suđenja.

Republika

Foto: printscreen/mup

Hapšenje Vračaraca

Na optuženičku klupu je seo i Nikola Kačarević, bivši muž jedne starlete, koji je uhapšen zajedno sa ostalim pripadnicima kriminlane grupe i od tada je u pritvoru. Tužilaštvo ga tereti da je iskoristio poverenje i prijateljski odnos sa pokojnim Aleksandrom Šarcem i namamio ga u TC "Ušce", gde je ubijen u oktobru 2020. Drakula, sin poznatog muzičara Nebojše Drakule, takođe je obuhvaćen optužnicom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading