POLANSKI OPTUŽEN ZA SILOVANJE! Počelo suđenje slavnom reditelju, a ovo su DETALJI IZ SUDNICE!

Autor:

Zabava

06.03.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica koja tvrdi da ju je zlostavljao sada ga tuži zbog klevete.

POLANSKI OPTUŽEN ZA SILOVANJE! Počelo suđenje slavnom reditelju, a ovo su DETALJI IZ SUDNICE!

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori, Magali Cohen / AFP / Profimedia

U Francuskoj je počelo suđenje slavnom reditelju Romanu Polanskom zbog optužbi da je oklevetao britansku glumicu Šarlot Luis, koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje tokom osamdesetih godina prošlog veka. On je navode britanske glumice opisao kao "gnusnu laž".

Polanskog (90) traže u SAD zbog silovanja 13-godišnjakinje 1977. godine i suočava se sa nekoliko drugih optužbi za navodne seksualne napade koji datiraju decenijama unazad i koje su zastarele planetu, preneo je Gardijan.

On je sve tvrdnje negirao i nije se pojavio u sudnici, te je pred porotom progovorila samo Šarlot Luis, koja je bila u utorak na otvaranju ročišta. Ona je rekla da je bila žrtva "kampanje klevetanja" nakon što je optužila reditelja da ju je seksualno zlostavljao kao tinejdžerku.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo

Roman Polanski

- To mi je skoro uništilo život - rekla je ona pred sudom u Parizu.

Luisova je tvrdila da ju je francusko-poljski reditelj seksualno zlostavljao kad je bila tinejdžerka i da se napad na nju desio 1983. godine u Parizu na kastingu. Tada je imala 16 godina. Glumica je optužila Polanskog 2010. da ju je zlostavljao "na najgori mogući način", rekavši:

- Iskoristio me je i živela sam sa teškim posledicama - dodala je Luisova.

Polanski je odbacio sve optužbe 2019. godine i u intervjuu za francuske medije citirao reči britanske glumice za "News of the World" iz 1999. u kojem je rekla:

- Želela sam da budem njegova ljubavnica. Verovatno sam ja njega želela više nego on mene.

Luisova je osporila tačnost citata, a onda je usledila tužba za klevetu. Ona je juče na sudu rekla da ju je medijsko izveštavanje nakon što je progovorila o zlostavljanju dovelo do "nervnog sloma", kao i da je njen tada šestogodišnji sin bio primoran da promeni školu zbog pritiska.

Republika

Foto: Magali Cohen / AFP / Profimedia

Šarlot Luis

Reditelj Roman Polanski nije bio juče na sudu. Inače, Šarlot Luis nije jedina koja je izašla u javnost sa ozbiljnim optužbama na račun Polanskog. Glumica Smanta Gejli tužila je reditelja za silovanje 1977. godine, kada je imala samo 13 godina. Polanski se izjasnio krivim za seks sa maloletnicom, ali kada je trebalo da bude optužen na zatvorsku kaznu Polanski je pobegao iz SAD u Pariz, a Francuska, Švajcarska i Poljska odbile su zahtev SAD za njegovo izručenje.

Između 2017. i 2019. godine četiri žene su se javile sa tvrdnjama da su sličan scenario prošle sa Polanskim, te da ih je reditelj zlostavljao tokom sedamdesetih godina prošlog veka u vreme kada su bile maloletne. Kalifornijska glumica Marijana Bernar optužila je reditelja da ju je napao 1975. nakon što ju je zamolio da pozira gola kada je imala samo 10 godina. 

Polanski se poslednjh godina povukao iz javnosti, a njegov poslednji film "Palata" premijerno je prikazan bez njega na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 


 

Komentari (0)

Loading