"NEBESKI ROĐENDAN" DEČAKA KOGA JE KOSTA KECMANOVIĆ ZVERSKI LIKVIDIRAO! Roditelji nastradalog Andrije Čikića u Ribnikaru obeležili njegov VELIKI DAN! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Hronika

05.03.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanković Čikić je poručila da bi svi trebalo da se malo okrenemo pozitivnim stvarima.

"NEBESKI ROĐENDAN" DEČAKA KOGA JE KOSTA KECMANOVIĆ ZVERSKI LIKVIDIRAO! Roditelji nastradalog Andrije Čikića u Ribnikaru obeležili njegov VELIKI DAN! (FOTO GALERIJA)

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Roditelji Andrije Čikića, dečaka pijaniste ubijenog u OŠ "Vladislav Ribnikar" koga se streljao Kosta Kecmanović, obeležili su danas njegov, kako su naveli, "nebeski rođendan" na Aerodromu "13. maj" u Beogradu. Kako je majka dečaka Suzana Stanković Čikić navela, Andrijina želja je bila da rođendan proslavi kod svog oca, koji je inače sportski pilot, na sportskom aerodromu.

Ispričala je da su planirali da njegov rođendan proslave na ovaj način prošle godine 5. marta, ali da je on zatražio da to ipak odlože za maj, jer je u martu imao veliki broj kontrolnih zadataka, a i vremenske prilike to tada nisu dozvoljavale. Proslavu Andrijinog rođendana sprečila je tragedija koja se 3. maja te godine dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Andrija je uvek voleo da njegovi rođendani budu posebni i bili su. On i ja smo imali dogovor, a mi dogovor uvek poštujemo tako da sam ja želela da mu ispunim tu želju i da danas proslavimo njegov 15. rođendan ovde sa njegovim prijateljima - rekla je Stanković Čikić.

Ispričala je da je on želeo nešto slično današnjem događaju, da njegovi drugari polete, ali da će letenje sa drugarima organizovati nekom drugom prilikom. "Mi smo uvek planirali rođendane zajedno, on je uvek bio jako kreativan, imao je dosta ideja, a ja sam uživala da sa njim spremam rođendane na kojima je uvek bilo mnogo dece", rekla je ona.

Stanković Čikić je poručila da bi svi trebalo da se malo okrenemo pozitivnim stvarima.

- Ljubavi, empatiji, brizi jedni o drugima, da ne treba da nas plaše čak ni neka teška osećanja. Mi želimo da pošaljemo pozitivna osećanja društvu, da pokrenemo neke nove vrednosti, da brinemo jedni o drugima i da ne dozvolimo da se 3. maj ponovi ikad - dodala je ona.

Andrijini drugari su uz pomoć gitare, violina i violončela odsvirali nekoliko pesama i na taj način odali počast svom nastradalom drugu. Ispred muzičke škole "Stanislav Binički" u kojoj je Andrija Čikić bio đak generacije, obratio se i jedan od profesora koji mu je predavao i ispričao da je Andrija bio jedan jako talentovan mladić.

Na posebno odvojenom mestu, roditelji, ali i deca, imali su priliku da ostave svoje emotivne poruke i pozdrave Andriji. Majka nastradalog dečaka je, zahvaljujući timu Aerodroma 13. maj, poletela žirokopterom iz kog je okupljenoj deci bacila slatkiše uz poruku da je to bio Andrijin poklon njima. Na kraju, okupljeni su na balonima ispisali poruke Andriji i pustili ih da lete u nebo.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Oui

05.03.2024 21:37

To je ljubav…

Odgovori 22 2
Jelena

05.03.2024 21:39

Podrška za sve roditelje koji će obeležava ti rođendane svoje streljane dece! Sve što činite dobro je! Najvažnije je da traju sećanja na njih! Lepo ste osmislili sve! Čuvajte se jer dok je vas svih ujedinjenih, istina će izroniti pre ili kasnije! Neka vas sve Bog čuva, a deci Večnaja pamjat!

Odgovori 20 2
Krivi Stojko

05.03.2024 23:06

Bolestino, dete ti se u grobu prevrce.

Odgovori 3 23
Vojvoda od Edinburgha

07.03.2024 10:37

@Krivi Stojko - Miljana jesi li to ti?