UHAPŠEN MORTUS PIJAN VOZAČ U JAGODINI! Vozio bahato i nasilnički sa 2,18 promila alkohola u krvi!

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač sa 2,18 promila alkohola isključen iz saobraćaja u Jagodini.

UHAPŠEN MORTUS PIJAN VOZAČ U JAGODINI! Vozio bahato i nasilnički sa 2,18 promila alkohola u krvi!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Policija u Jagodini je intervenisala i isključila vozača (32) iz saobraćaja nakon što je utvrđeno da je upravljao automobilom marke "renoa" sa visokih 2,18 promila alkohola u krvi. Ovo je još jedan primer opasne vožnje pod uticajem alkohola koji je mogao da dovede do ozbiljnih posledica na putu.

Određeno zadržavanje i podneta prekršajna prijava

Nakon što je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, vozaču je određeno zadržavanje, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje. Ovakve mere su neophodne kako bi se zaštitila bezbednost svih učesnika u saobraćaju i poslala jasna poruka o nultoj toleranciji na vožnju pod uticajem alkohola.

Posledice vožnje pod uticajem alkohola

Vožnja pod uticajem alkohola može imati ozbiljne posledice po vozača, putnike i druge učesnike u saobraćaju. Sa 2,18 promila alkohola u organizmu, vozač nije bio sposoban da adekvatno reaguje u saobraćaju, što je moglo dovesti do nesreće sa teškim posledicama. Ovaj slučaj ističe važnost redovne kontrole alkohola u krvi prilikom vožnje, kao i sankcija za one koji krše zakon i ugrožavaju sigurnost svih.

Apel za odgovornu vožnju

Pozivamo sve vozače da budu odgovorni i svesni svoje odgovornosti prema drugim učesnicima u saobraćaju. Vožnja pod uticajem alkohola nije samo prekršaj, već i ozbiljna pretnja po živote ljudi. Samo odgovornim ponašanjem možemo doprineti bezbednijem saobraćaju za sve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading