PROŠLE GODINE U ISTO VREME STRADALO 7 OSOBA! Za vreme praznika POJAČANA kontrola saobraćaja: Otkrivaće se 5 prekršaja!

Autor:

Vesti

14.02.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom prazničnih dana, saobraćajna policija organizovaće pojačanu kontrolu saobraćaja, koja će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica.

PROŠLE GODINE U ISTO VREME STRADALO 7 OSOBA! Za vreme praznika POJAČANA kontrola saobraćaja: Otkrivaće se 5 prekršaja!

Foto: ST/N. PANČIĆ, youtube.com/Barinfo Tv

Saobraćajna policija najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja tokom prazničnih dana, posebno usmerenu na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica. Major Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a ističe da se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na važnim putnim pravcima, naročito ka turističkim centrima, zbog obeležavanja Dana državnosti i spajanja neradnih dana.

Mere pojačane kontrole

Policijski službenici će preduzimati mere pojačane kontrole saobraćaja, fokusirane na prekršaje kao što su prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa. Prošle godine, uprkos merama saobraćajne policije, u periodu od 14. do 17. februara u saobraćajnim nezgodama je poginulo sedam, a povređeno 140 učesnika u saobraćaju, pri čemu je otkriveno čak 20.000 prekršaja.

Apel za očuvanje bezbednosti

Radenković je apelovao na vozače da poštuju saobraćajne propise i da voze odgovorno, imajući u vidu prošlogodišnje alarmantne statistike. Bezbednost saobraćaja treba da bude prioritet, posebno tokom prazničnih dana kada je povećan broj putnika na putevima.

Povećan intenzitet saobraćaja

Saobraćajna policija očekuje povećan intenzitet saobraćaja na putnim pravcima ka turističkim centrima zbog obeležavanja Dana državnosti i spajanja neradnih dana. Zbog toga će mere pojačane kontrole biti sprovedene na svim važnijim putnim pravcima kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja.

Prošlogodišnje statistike

Prošle godine, u istom periodu, desilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo sedam osoba, dok je 140 učesnika u saobraćaju bilo povređeno. Otkriveno je čak 20.000 prekršaja, što ukazuje na potrebu za pojačanom kontrolom saobraćaja i većom odgovornošću svih učesnika u saobraćaju.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom prazničnih dana, saobraćajna policija će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica. Vozačima se apeluje da voze odgovorno i da poštuju saobraćajne propise kako bi se izbegle nepotrebne saobraćajne nezgode i tragedije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading