"TO BI BIO POKOLJ" Ujedinjene nacije upozorile na izraelski pakleni plan u Gazi (VIDEO)

Autor:

Svet

14.02.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna zajednica je upozoravala na opasne posledice bilo kakve izraelske kopnene invazije na Rafu.

"TO BI BIO POKOLJ" Ujedinjene nacije upozorile na izraelski pakleni plan u Gazi (VIDEO)

Foto: Profimedia

Ujedinjene nacije upozorile su da bi izraelska kopnena ofanziva na Rafu, na jugu Pojasa Gaze, mogla "dovesti do pokolja" na tom prostoru gde se nalazi više od milion ljudi.

Izrael je ranije najavio da namerava da izbaci militante Hamasa iz njihovih skrovišta u Rafi gde ta palestinska organizacija drži izraelske taoce, prenosi Rojters.

- Vojne operacije u Rafi mogle bi dovesti do pokolja u Pojasu Gaze i mogle bi da zakucaju poslednji ekser u kovčeg humanitarne pomoći koja je već na izdisaju. Nedostaju nam bezbednosne garancije, zalihe pomoći i kadrovski kapacitet da bi se ova operacija održala. Vlada Izraela ne može nastaviti da ignoriše ove pozive - rekao je šef UN za humanitarna pitanja Martin Grifits.

Međunarodna zajednica je upozoravala na opasne posledice bilo kakve izraelske kopnene invazije na Rafu.

U jeku poziva da se Izrael suzdrži od planiranog napada na Rafu, razgovori o primirju u Pojasu Geze u kojima učestvuju Izrael, SAD, Egipat i Katar završeni su u Kairu bez značajnog napretka.

- Iskreno se nadam da će pregovorima o oslobađanju talaca i nekakvim prestankom neprijateljstava biti izbegnuta opšta ofanziva Izraela na Rafu. To bi imalo razorne posledice - rekao je danas na konferenciji za novinare generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading