POD VELOM LAŽNIH SALONA ISKORIŠĆAVAO ŽENE ZA PROSTITUCIJU! Nastavlja se suđenje makrou iz Novog Sada - ucenjivao ih i zlostavljao, nadzorne kamere POKAZALE SVE!

Autor:

Hronika

07.02.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica podignuta protiv 81-godišnjaka zbog trgovine ljudima.

POD VELOM LAŽNIH SALONA ISKORIŠĆAVAO ŽENE ZA PROSTITUCIJU! Nastavlja se suđenje makrou iz Novog Sada - ucenjivao ih i zlostavljao, nadzorne kamere POKAZALE SVE!

Foto: shutterstock

U Višem sudu u Novom Sadu, 81-godišnjaku D. P. sudi se za trgovinu ljudima. Optužnica je podignuta 17. avgusta 2021. godine, a obuhvata krivično delo trgovine ljudima u vezi sa šest oštećenih lica. Ukoliko bude osuđen, preti mu kazna zatvora od najmanje pet godina.

Dosadašnji tok suđenja obuhvatio je saslušanje svih oštećenih, koji su kao posebno osetljivi svedoci svoje iskaze dali putem video-konferencije, kako bi izbegli direktan kontakt sa optuženim. Suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite privatnosti žrtava.

Na ročištu prečešljane sigurnosne kamere

Na poslednjem ročištu pregledani su snimci sigurnosnih kamera, dok se za naredno ročište planira čitanje transkripata. Prema nezvaničnim saznanjima, postoji još jedan svedok koji nije dostupan sudu jer se nalazi u inostranstvu.

Foto: Shutterstock

Hapšenje

D. P. je uhapšen 23. marta 2021. godine u Novom Sadu. Policija je saopštila da je optužen za zloupotrebu teških prilika, vrbovanje i eksploataciju žena radi prostitucije. Navodno, žene su pružale seksualne usluge klijentima u njegovim improvizovanim salonima na četiri lokacije u Novom Sadu.

Prijavite nasilje!

Zakonska je obaveza svakoga da prijavi nasilje u porodici nadležnoj instituciji. Ako ste doživeli nasilje, pored policije nasilje možete prijaviti i javnom tužilaštvu, centru za socijalni rad i zdravstvenoj ustanovi. Za dobijanje informacija ili potrebe za emotivnom podrškom, možete pozvati SOS telefon.

Bez obzira na to da li ste prijavu za nasilje podneli jednom ili više puta, institucije su dužne da postupaju po svakoj prijavi.

Nasilje možete prijaviti lično, ako ste Vi doživeli nasilje, a takođe može ga prijaviti i član Vaše porodice, prijatelj, komšija i bilo koje drugo lice. Nasilje se može prijaviti lično, u prostorijama institucije, telefonom, pismeno, putem pošte, kao i putem imejla. Prilikom prijavljivanja, možete se predstaviti ili ostati anonimni - u svakom slučaju prijava će biti razmatrana.

Kako bi dobili efikasnu zaštitu, institucije su Zakonom obavezne da sarađuju kako bi Vam obezbedile da dobijete adekvatnu zaštitu i podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading