ŽENA PRIMORAVALA MALOLETNICU NA PROSTITUCIJU, PA JOJ UZIMALA PARE! Uhapšena u Nišu, a inspektor tvrdi: O žrtvi mora da se utvrdi JEDNO!

Autor:

Hronika

19.01.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ukupno pet osoba, jedna žena je osumnjičena da je primoravala maloletnu osobu tokom 2022. godine na seksualne usluge, a da je ona u stvari novac uzimala za sebe.

ŽENA PRIMORAVALA MALOLETNICU NA PROSTITUCIJU, PA JOJ UZIMALA PARE! Uhapšena u Nišu, a inspektor tvrdi: O žrtvi mora da se utvrdi JEDNO!

Foto: shutterstock

Policija u Nišu uhapsila je pet osoba, zbog sumnje da su primoravali maloletnicu na pružanje seksualnih usluga. Među uhapšenima je i jedna 26-godišnja žena, piše Kurir

Od ukupno pet osoba, jedna žena je osumnjičena da je primoravala maloletnu osobu tokom 2022. godine na seksualne usluge, a da je ona u stvari novac uzimala za sebe.

Korisnike usluga je nalazila preko interneta. Još dvojica muškaraca su uhapšena zato što su koristili ove usluge, a dvojica zbog toga što su izdavali prostor u kojem se sve to odigravalo.

Više detalja donosi dopisnica Kurira iz Niša, Milena Antić koja je razgovarala sa Bratislavom Timotijevićem, bivšim policijskim inspektor i dugogodišnjim rukovodiocem odeljenja za maloletničku delikvenciju u policijskoj upravi Niš.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Policija

- Naravno, nije uobičajeno u današnje vreme da čujemo za ovakvu vest. U svakom slučaju, ovde imamo izvršenje većeg broja krivičnih dela. Osnovna krivična dela su iz člana 182 i 183 krivičnog zakona Republike Srbije. To je podvođenje maloletnog lica, omogućavanje polnog odnosa i posredovanje u prostituciji. Tako da će izvršioci ovih krivičnih dela odgovarati za ova krivična dela. Samo podvođenje, odnosno omogućavanje seksualnog odnosa sa maloletnim licem je kažnjiva radnja. Propisana je kazna zatvora do 8 godina - rekao je Timotijević i dodao:

- Tu je, naravno i posredovanje u prostituciji. Oni koji su omogućavali da se to u njihovim prostorijama obavlja ili jednostavno pribavljali uslovno rečeno mušterije, odnosno korisnike tih usluga, mogu biti kažnjeni čak i do 10 godina. Naravno, sva ta krivična dela, kada su u pitanju maloletnici, odnosno kada su izvršena prema maloletnim licima su dodatno kažnjiva. Naravno da će svi oni odgovarati.

Izjavio je da je neophodno utvrditi da li je maloletno lice davalo saglasnost ili nije:

- Međutim, moram da naglasim da ne znamo mnogo detalja ovde konkretno u ovom slučaju kada je u pitanju maloletno lice. Da li je ona to radila možda i sama, dobrovoljno pristajući na takvu vrstu, da tako kažemo, zarade, jer ukoliko je ona zaista sarađivala, da tako kažemo, na neki način sa njima, nažalost moraće i ona da bude prekršajno kažnjena, jer je kod nas prostitucija svakako u domenu prekršajnog prava. Ali naravno, ako nije bilo nikakve njene namere, ako je bilo kakva zloupotreba nad njom izvršena, onda će naravno svi odgovarati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading