"NIJEDAN DOKAZ NE UKAZUJE NA TO DA JE OTAC UČESTVOVAO U OTMICI": Advokat tvrdi da je OVIM postupkom počinjena još jedna tragedija porodici Vanje Gorčevske

Autor:

Hronika

05.02.2024

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celom slučaju otmice i ubistva Vanje Đorđevske, advokat Vladimir Tufegdžić ističe nedostatak dokaza protiv oca deteta i zahteva rekonstrukciju događaja kako bi se utvrdila istina.

"NIJEDAN DOKAZ NE UKAZUJE NA TO DA JE OTAC UČESTVOVAO U OTMICI": Advokat tvrdi da je OVIM postupkom počinjena još jedna tragedija porodici Vanje Gorčevske

Foto: printskrin/facebook/Aktuale.press

Advokat Vladimir Tufegdžić zahteva rekonstrukciju otmice Vanje Gorčevske, tvrdeći da će se na taj način utvrditi relevantnost izjava i dokazati da otac Aleksandar Gorčevski nije kriv. U izjavi za „Skoplje1” ističe da su intervjuisani ključni svedoci koji su bili u kontaktu sa ocem u kritičnom periodu kada je Vanja kidnapovana i ubijena. Tufegdžić tvrdi da nisu dobili nijedan dokaz koji bi mogao da pokrene sumnju da je otac učestvovao u otmici. Takođe, ističe da je rekonstrukcija događaja ključna kako bi se utvrdila relevantnost iznetih navoda.

Advokat Tufegdžić sumnja da će zbog nedostatka dokaza pritvor Vanjinog oca biti pravdan potrebom da se završi izručenje osumnjičenog za organizaciju i realizaciju dva ubistva Ljupča Palevskog. On izražava sumnju u dinamičnost ekstradicionog postupka kao i motivaciju političkih aktera u ovom slučaju.

Advokat Tufegdžić kritikuje konferenciju za štampu Olivera Spasovskog i Gavrila Bubevskog, navodeći da je stvorila ambijent za linč oca. On ističe da je neko imao motiv da oca prikaže kao problematičan slučaj, te da očekuje odgovore na ključno pitanje ko, zašto i sa kojim argumentima je imao motiv da oca deteta prikaže u negativnom svetlu.

Istraga o dva ubistva još je u toku, a tužilaštvo čuva informacije o nalazima obdukcije, pronađenom oružju i drugim istražnim radnjama. Postoji sumnja da je Ljupčo Palevski-Palčo planirao, organizovao i izvršio dva ubistva, dok su ostali osumnjičeni zadržani u pritvoru.

U celom slučaju otmice i ubistva Vanje Đorđevske, advokat Vladimir Tufegdžić ističe nedostatak dokaza protiv oca deteta i zahteva rekonstrukciju događaja kako bi se utvrdila istina. Takođe, postavlja ključna pitanja o motivaciji političkih aktera i transparentnosti istrage. Istraga o ovom slučaju i dalje je u toku, a javnost očekuje odgovore na brojna pitanja koja su ostala nerešena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading