UBICI MALE VANJE (14) USKORO ISTIČE PRITVOR! Turci još nemi na sve zahteve Makedonije!

Autor:

Svet

31.01.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljupče Palevski Palča uhapšen je u Turskoj, 5. decembra, po međunarodnoj poternici za njim zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela - otmicu i dva brutalna ubistva, male Vanje i frizera Panča Žežovskog .

UBICI MALE VANJE (14)  USKORO ISTIČE PRITVOR! Turci još nemi na sve zahteve Makedonije!

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Ljupču Palevskom, glavnoosumnjičenom za ubistvo male Vanje Gjorčevske u Skoplju i frizera Panča Žežovskog,  6. februara ističe pritvor u Turskoj, gde je i uhapšen posle bekstva.

Ljupče Palevski Palča uhapšen je u Turskoj, 5. decembra, po  međunarodnoj poternici za njim zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela - otmicu i dva brutalna ubistva, male Vanje i frizera Panča Žežovskog .

Osumnjičeni se trenutno nalazi u zatvoru u Balikeširu, gde mu je određen privremeni pritvor od 40 dana, koji ističe 6. februara. Turske vlasti imaju pravo da ga zadrže do godinu dana, a očekuje se da će nakon isteka privremenog pritvora biti produžen ili da će biti zatražen pritvor, s obzirom na to da makedonske vlasti još uvek nisu dobile odgovor iz Turske po zahtevu za ekstradiciju, koji je upućen 7. decembra.

Iz Ministarstva pravde se očekuje odgovor iz Turske u narednim danima, nakon čega će javnost biti obaveštena o daljim koracima. Ako bude izručen, Palevski će se suočiti sa sudskom odlukom o pritvoru od 30 dana u Severnoj Makedoniji i biće prebačen u istražni zatvor u Šutki, gde već borave trojica osumnjičenih saizvršilaca u ovom slučaju.

U slučaju otmice i ubistva 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg penzionisanog berberina, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je već pokrenulo istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac devojčice.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading