PRVO UBIO TAKSISTU, A POTOM I SVEŠTENIKA KOJI JE POMISLIO DA JE U NEVOLJI! Na suđenju plakao! ZLOČIN OD KOGA PODILAZI JEZA!

Autor:

Hronika

04.02.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenika Čvorovića, Matić je ubio kada je stao da mu pomogne sa automobilom misleći da je pokvaren, nakon čega je njegovo telo bacio u kanal.

PRVO UBIO TAKSISTU, A POTOM I SVEŠTENIKA KOJI JE POMISLIO DA JE U NEVOLJI! Na suđenju plakao! ZLOČIN OD KOGA PODILAZI JEZA!

Foto: Vladimir Lukić

Događaj koji je šokirao celu Srbiju bio je tragično dvostruko ubistvo taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića 2015. godine. Čitava situacija ostavila je porodice žrtava u dubokoj tuzi, ali je hapšenje osumnjičenog doneo barem delić olakšanja.

Sam zločin je izvršen na brutalan način, a ubica, Miroslav Matić, je ubrzo uhapšen i osuđen na 35 godina zatvora zbog ovog gnusnog čina. Policija je brzo reagovala i uspela da pronađe automatsku pušku kojom je počinjeno ubistvo, što je doprinelo brzom rasvetljavanju slučaja.

Podsetimo, Matić je kobnog ušao u taksi vozilo kojim je upravljao Treneski i tražio da ga odveze u Padinsku skelu. Kod skretanja za naselje Glogonjski rit, Matić je taksisti rekao da skrene s puta, nakon čega je više puta pucao u njega iz automatske puške iz koristoljublja. Sveštenika Čvorovića je ubio kada je stao da mu pomogne sa automobilom misleći da je pokvaren, nakon čega je njegovo telo bacio u kanal.


Porodice ubijenih su izrazile duboku tugu i bol zbog gubitka svojih najbližih, ali je hapšenje osumnjičenog doneo određeni vid utehe.

- Bol i tuga koju osećamo ne mogu da se izmere. Ipak, drago nam je da je policija uhapsila ubicu. Svesni smo da našeg dobrog i poštenog Ćiru ništa neće vratiti, ali makar pravda neka bude zadovoljena - rekao je tada Petar, zet ubijenog taksiste.


Sveštenik Miroslav Čvorović je bio poznat po svom optimizmu i vedrom duhu, a njegova smrt ostavila je prazninu u porodici i zajednici. Njegov brat Vladimir je opisao kako je pokušao da pronađe Miroslava nakon što se nije javljao na telefon, što je kulminiralo sa saznanjem da je pronađeno njegovo telo pored puta.

Matić je na suđenju opisao kako je izvršio zločin i na kraju je osuđen na 35 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, a na suđenju je plakao. Sud je zaključio da je taksistu ubio iz koristoljublja, dok je sveštenika ubio kako bi prikrio prvi zločin. Ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag u sećanju svih koji su bili pogođeni njime.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading