CARINICI PRONAŠLI DŽOINT U KIFLI: Nesvakidašnja zaplena na Batrovcima, za sve je zaslužan ON (FOTO)

Autor:

Hronika

01.02.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova situacija još jednom potvrđuje važnost uloge carinskih pasa u otkrivanju krijumčarenja.

CARINICI PRONAŠLI DŽOINT U KIFLI: Nesvakidašnja zaplena na Batrovcima, za sve je zaslužan ON (FOTO)

Foto: shutterstock

Juče se dogodila neobična situacija na graničnom prelazu Batrovci kada su carinici otkrili džoint u kifli. Ova situacija iznenadila je i samu carinsku službu koja je istakla da bi pronalazak džointa u kifli bio gotovo nemoguć bez pomoći njihovih posebno obučenih pasa.

Nepogrešivi Neron

Carinski pas Neron, istreniran za otkrivanje nedozvoljenih supstanci, bio je taj koji je sinoć na Batrovcima nepogrešivo detektovao sumnjivi sadržaj u rancu jednog 22-godišnjeg putnika. Ova situacija još jednom potvrđuje važnost uloge carinskih pasa u otkrivanju krijumčarenja.

 

 

Obuka carinskih pasa

Carinski psi poput Nerona prolaze kroz intenzivnu obuku kako bi bili u stanju da nanjuše čak i najmanje količine nedozvoljenih supstanci. Njihov istančan njuh omogućava otkrivanje čak i skrivenih ili kamufliranih supstanci, što predstavlja ključnu prednost u borbi protiv krijumčarenja.

Reakcije na društvenim mrežama

Vest o pronalasku džointa u kifli izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, sa mnogima koji su izrazili iznenađenje i šok zbog ove neuobičajene situacije. Mnogi su pohvalili rad carinika i njihovih krznatih kolega, ističući važnost njihovog doprinosa u očuvanju bezbednosti na granicama.

Značaj saradnje sa carinskim psima

Ovaj slučaj još jednom naglašava značaj saradnje sa obučenim carinskim psima u otkrivanju nedozvoljenih supstanci. Njihova uloga u zaustavljanju krijumčarenja narkotika i drugih opasnih materija ne može biti precenjena, te je njihova obuka i angažovanje od izuzetnog značaja za efikasno sprovođenje carinskih kontrola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading