SA PIŠTOLJEM U RUKAMA ULETEO U POŠTU NA VOŽDOVCU, PA OTEO NOVAC: Uhapšen razbojnik iz Beograda! (FOTO)

Autor:

Hronika

31.01.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz krivičnu prijavu, osumnjičeni će biti sproveden u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

SA PIŠTOLJEM U RUKAMA ULETEO U POŠTU NA VOŽDOVCU, PA OTEO NOVAC: Uhapšen razbojnik iz Beograda! (FOTO)

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzim i efikasnim radom, neposredno nakon izvršenog razbojništva u objektu JP "Pošta Srbije" uhapsili su S. Š. (36) iz Beograda, osumnjičenog da je izvršio ovo krivično delo.

- On se sumnjiči da je jutros, na Voždovcu, uz pretnju pištoljem, od radnika oduzeo novac, a zatim se udaljio. Brzom reakcijom policije, osumnjičeni je pronađen i uhapšen, a pretresom stana u kojem boravi, pronađen je novac za koji se sumnja da potiče iz krivičnog dela, kao i replika pištolja korišćena u izvršenju razbojništva - piše u saopštenju.

Sumnja se da je S. Š. u prethodnom periodu na teritoriji Beograda izvršio više krivičnih dela razbojništvo što je u postupku dokazivanja.

Uz krivičnu prijavu, osumnjičeni će biti sproveden u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Da podsetimo, razbojništvo je kriminalno oduzimanje ili pokušaj uzimanja nečega vrednog silom, pretnjom sile ili zastrašivanjem žrtve. Prema opštem pravu, pljačka se definiše kao oduzimanje imovine drugog lica, sa namerom da se osoba trajno liši te imovine, silom ili zastrašivanjem; to je razbojništvo ili krađa izvršena napadom.

Precizne definicije krivičnog dela mogu se razlikovati između različitih nadležnosti.

Razbojništvo se razlikuje od ostalih oblika krađe (poput provale, krađe u radnjama, džeparenja ili krađe automobila) po svojoj suštinskoj nasilnoj prirodi (nasilni zločin); dok su mnogi manji oblici krađe kažnjivi kao prestupi, pljačka je uvek zločin u jurisdikcijama koje prave razliku. Prema engleskom zakonu, većina oblika krađe je sudski kažniva, dok je pljačka osudiva na osnovu optužnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading