POVREĐEN SKIJAŠ NA KOPAONIKU: Doživeo tešku nezgodu tokom spusta, hitno reagovali GSS i žandarmerija

Autor:

Hronika

29.01.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici žandarmerije su tokom zimske turističke sezone ključni partneri Policijske ispostave Kopaonik.

POVREĐEN SKIJAŠ NA KOPAONIKU: Doživeo tešku nezgodu tokom spusta, hitno reagovali GSS i žandarmerija

Foto: Shutterstock

Na skijalištu na Kopaoniku dogodio se nezgodan incident prilikom kojeg je jedan skijaš teško povređen tokom spusta. Na sreću, brza i efikasna akcija spasilačkih ekipa pružila mu je neophodnu pomoć. Pripadnici Gorske službe spasavanja odmah su pritekli u pomoć, a zanimljivo je napomenuti da im se pridružila i žandarmerija, koja aktivno učestvuje u održavanju sigurnosti tokom zimske turističke sezone na ovoj planini, prenosi Telegraf.rs.

Angažovanje Žandarmerije tokom Zimske Sezone

Pripadnici žandarmerije su tokom zimske turističke sezone ključni partneri Policijske ispostave Kopaonik, pružajući podršku i pomoć kako bi svi posetioci planine bili sigurni i zaštićeni. Njihova saradnja sa Gorskom službom spasavanja tokom ski patrole omogućila je brzu reakciju i pružanje neophodne medicinske pomoći povređenom skijašu.

Spasilačke Akcije na Kopaoniku

Nadležne spasilačke ekipe svake godine sprovode desetine akcija spašavanja na planini Kopaonik, naglašavajući važnost poštovanja propisanih pravila ponašanja. Apeluju na sve posetioce da budu odgovorni i pridržavaju se pravila radi sopstvene i tuđe bezbednosti.

Ovaj incident još jednom ističe značaj brze reakcije i koordinacije spasilačkih timova, ali i saradnje sa nadležnim institucijama kako bi se osigurala sigurnost posetilaca skijališta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading