PORODICA VAN SEBE NAKON NEZAMISLIVE TRAGEDIJE U KRUŠEVCU! Oglasila se baka nastradalog Nikole (18): Moj unuk je stradao... Duša bakina...

Autor: D.B.

Hronika

16.01.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Rašković (18) iz okoline Kruševca poginuo je eksploziji u fabrici "Trajal".

PORODICA VAN SEBE NAKON NEZAMISLIVE TRAGEDIJE U KRUŠEVCU! Oglasila se baka nastradalog Nikole (18): Moj unuk je stradao... Duša bakina...

Foto: ST/Nemanja Pančić

Članovi porodice zanemeli su od bola zbog velike tragedije koja ih je zadesila, a vest o nesreći za Kurir je potvrdila Nikolina baka, vidno potresena celom situacijom.

- Moj unuk je stradao, duša bakina, nemam snage da pričam - kroz jecaje jedva je izustila žena.

Mladić je imao 18 godina, a od posledica eksplozije stradao je na licu mesta, dok su povređeni radnici hitno prevezeni u Opštu bolnicu u Кruševcu.

Nikola nije jedino dete u porodici, imao je i brata koji je malo stariji od nesrećnog mladića, a komšije ove porodice još uvek su u šoku zbog ovoga što se dogodilo.

- Strašno, šta drugo da kažem, ne daj Bože nikome. Oni žive dve kuće od nas, dva sina su imali, sad ostali bez jednog. Svi smo u šoku, celo jutro ne možemo da poverujemo da je to naš Nikola - ukratko je ispričala komšinica ove porodice.

Podsetimo, na licu mesta videle su dramatične scene. Policija, služba Hitne medicisnke pomoći i vatrogasci pod rotacijom su leteli kroz grad ka mestu nesreće.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?
 
Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading