"NEMAMO NI GREJANJE, NI STRUJU!" Stanari u kojoj je juče buknuo požar još uvek u strahu: Važno je da nije bilo žrtava, ali NAŠA BORBA TEK POČINJE

Autor:

Hronika

15.01.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zgradi, odnosno u stanu Pindevića, juče su radnici iznosili ono što je ostalo od požara, sve dobrim delom sagorelo, od čađi ili mokro od vode.

"NEMAMO NI GREJANJE, NI STRUJU!" Stanari u kojoj je juče buknuo požar još uvek u strahu: Važno je da nije bilo žrtava, ali NAŠA BORBA TEK POČINJE

Foto: ST/Vladimir Lukić

U jednom stanu na šestom spratu u Bulevaru oslobođenja 102, juče je izbio stravičan požar koji je bukvalno progutao stan od plafona do poda.

- Još smo svi pod velikim stresom zbog svega što se desilo komšijama, porodici Aleksandra Pindevića, koja je ostala bukvalno bez ičega - kaže jedna od stanarki, koja trenutno boravi kod prijateljice.

- Sve im je izgorelo. Srećom, brzom intervencijom komšija i pre svega vatrogasaca, požar je lokalizovan i nije se proširio na ostale spratove i stanove, ali sada smo u novom problemu. Nemamo grejanje, struju, vodu, lift ne radi. A voda se sliva i pliva po stanovima i hodnicima.

Sagovornica Novosti kaže da je to posledica gašenja požara, odnosno vode koju su vatrogasci koristili kako bi zaustavili širenje vatre iz stana na šestom spratu.

- Mnogo stanara je napustilo svoje domove, jer još curi voda sa potrkovlja. Sliva se u ostale stanove, na instalacije. Zbog toga smo sad lišeni svega, što je strašno na ovoj hladnoći. Ne možemo da se ugrejemo, okupamo, ni da skuvamo ručak. Oni, koji su imali gde da odu, zbrinuti su za neko vreme. Ali, šta da rade stanari koji nemaju gde i kod koga da odu? A da ne govorim da u zgradi imamo decu, stare i bolesne.

U zgradi, odnosno u stanu Pindevića, juče su radnici iznosili ono što je ostalo od požara, sve dobrim delom sagorelo, od čađi ili mokro od vode. Neupotrebljivo.

- Čula sam da su dolazili i ljudi iz EDB, treba da se provere instalacije u zgradi. Ali, neki pričaju da najpre, sve mora dobro da se osuši, kako ne bismo ponovo "planuli". A koliko će vremena proći da se sve to sanira, niko ne zna. Žao mi je komšija, ali i svi ostali smo sad ugroženi. I naravno, u strahu i dalje.

Na sreću, u požaru niko nije nastradao, ali je baka, Aleksandrova majka, u pokušaju da sama ugasi požar i spase sina, snaju i dvoje unučadi, zadobila opekotine i u bolnici je.

Odmah po pozivu komšija, na teren je izašlo 26 vatrogasaca sa Voždovca, Zvezdare i Banjice sa šest vozila, koji su ugasili požar. 

- Nikad neću zaboraviti te stravične scene. Plamen se širio velikom brzinom i samo zahvaljujući vatrogascima, stalo se na put stihiji - rekao je jedan od komšija koji je i sam juče pokušavao da izbaci vodu iz ulaza zgrade.

- Nažalost, naša borba tek počinje, ali najvažnije je da žrtava nije bilo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading