"POGUŠILI BISMO SE DA NAS ONA NIJE PROBUDILA": Ispovest muškarca čija je porodica jutros na Banjici ostala bez krova nad glavom - vatra uništila SVE!

Autor: Republika/Kurir

Hronika

14.01.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah po pozivu, na teren je izašlo 26 pripadnika VSJ Voždovac, Zvezdara i Banjica sa šest vatrogasnih vozila.

"POGUŠILI BISMO SE DA NAS ONA NIJE PROBUDILA": Ispovest muškarca čija je porodica jutros na Banjici ostala bez krova nad glavom - vatra uništila SVE!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je porodica Aleksandra Pindovića doživela veliku tragediju kada je njihov stan na Bulevaru oslobođenja u Beogradu izgoreo do temelja. Požar je izbio iznenada, a prema rečima Aleksandra, uzrok je bila TA peć.

Iako je materijalna šteta ogromna, srećom, svi članovi porodice su na sigurnom i prošli su bez većih povreda.

- Svi su živi i zdravi, mi smo petočlana porodica, svi smo na broju, tako da sve osim stana je tu. Ne znamo još kako je tačno došlo do požara, TA peć je u pitanju, ali ne znamo kako - započeo je Aleksandar priču za Kurir.

Brza reakcija vatrogasaca sprečila širenje požara

Iako je plamen gutao njihov dom, brza reakcija vatrogasaca je sprečila širenje požara na druge stanove u zgradi. Zahvaljujući njihovoj hrabrosti i efikasnosti, veća tragedija je izbegnuta.

Aleksandar je istakao herojski čin svoje majke koja je osetila dim i probudila ostale članove porodice. Pokušala je da ugasi požar, ali tom prilikom je zadobila opekotine po rukama. Njena hrabrost je bila presudna u spašavanju života cele porodice.

- Mi smo u drugom delu stana, moja majka je osetila da nešto gori, ona nas je i probudila, inače ko zna šta bi bilo. Majka je pokušala da ugasi požar, tako je i zadobila te opekotine po rukama, sad je u Urgentnom, nagutala se dima i eto te opekotine, ali nije ništa strašno. Mada, ona nas je probudila, inače bismo se svi podavili. Kad krene požar, ne gore ljudi, nego se dave. Zato sam ja rekao deci, odmah na krov, mislim nisu to mala deca, jedno od 25 godina, drugo od 21, ali svejedno, uplaši se čovek. Kad se tako nešto desi, prvo decu spasavaš - ispričao je Pindović.

Solidarnost prijatelja u teškim trenucima

Iako su ostali bez svega, porodica Pindović može da računa na pomoć prijatelja koji su se odmah javili da pruže podršku i pomoć.

- U stanu je sve izgorelo, ništa nije ostalo, sad se moramo snalaziti, nemamo nigde ništa, ali javili su nam se prijatelji koji mogu pomoći, to je sreća u nesreći. Šta da se radi, sad sve ispočetka - zaključio je Aleksandar.

Podsetnimo, požar je izbio u zgradi na Bulevaru oslobođenja u Beogradu. U stanu nije ostalo ništa, osim crnila i pepela. Odmah po pozivu, na teren je izašlo 26 pripadnika VSJ Voždovac, Zvezdara i Banjica sa šest vatrogasnih vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading