OVO SU ARKANOVE POSLEDNJE REČI! Posle više od dve decenije otkriveno šta je rekao Šiptaru samo 5 minuta pred UBISTVO!

Autor:

Hronika

07.01.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 24 godine otkriveno je koje su bile poslednje reči Željka Ražnatovića Arkana.

OVO SU ARKANOVE POSLEDNJE REČI! Posle više od dve decenije otkriveno šta je rekao Šiptaru samo 5 minuta pred UBISTVO!

Foto: Profimedia

Željko Ražnatović Arkan

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine u tadašnjem hotelu ''Interkontinental'', a pored organizatora likvidacije komandanta Srpske dobrovoljačke garde, decenijama se nagađa i o pozadini i motivima ubistva.

Mnogi se pitaju i da li je Arkan video da mu preti opasnost dok je bio sa najboljim prijateljima, jer kako se vidi, na poslednjoj fotografiji je sedeo sa čuvenim bankarem Ljubomirom Mihajlovićem, poznatijim kao Ljuba Šiptar zbog porekla sa Kosova i Metohije.

Ljuba Mihajlović bio je jedan od miljenika predsednika Slobodana Miloševića, a skoro dve decenije posle ubistva govorio je o svom poslednjem susretu sa Arkanom, kao i šta mu je samo nekoliko minuta pred smrt rekao.

- Tog dana kad je poginuo, išao sam na bazen u "Interkontinental". Arkan je sedeo u separeu i pozvao me da dođem.

Republika

Foto: Arhiva

Željko Ražnatović Arkan, poslednja fotografija pred smrt

Rekao mi je: "Danas sam najsrećniji čovek, ne dugujem nikome ništa. Nešto sam Mandi dugovao. Mando, reci Mihajloviću da li sam ti vratio juče dug. Odsad ću da se posvetim Obiliću. Valjda ćemo ja i moja baba (kako je Cecu u šali zvao pred prijateljima) živeti lepo. Ako godišnje prodamo bar jednog fudbalera za 100.000 maraka, biće dovoljno za nas i decu" - priseća se Mihajlović, prenosi Kurir.

Upravo tada je i nastala čuvena fotografija na kojoj su i Željko Ražnatović i Ljuba Mihajlović, a Arkan je ubijen samo pet minuta nakon što je Mihajlović otišao na bazen. 

On je ispričao da je nekoliko dana posle ubistva Arkana Ceca od njega tražila pozajmicu od 150.000 maraka da bi platila izvođača radova, što joj je odobrio.

- Onda me je ispitivala policija, zašto sam joj dao. Kako da ne dam, to je moj klijent, ja sam novac dao uz kamatu - rekao je Mihajlović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Željko Ražnatović Arkan ubijen u Interkontinentalu

Tog 15. januara 2000. godine se u ''Interkontinentalu'' dogodilo trostruko ubistvo, koje se i dan-danas pamti. Ubijeni su Željko Ražnatović Arkan (48), Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

Policija je zahvaljujući nizu srećnih okolnosti vrlo brzo uhapsila osumnjičene, a kao direktni izvršilac na 35 godina zatvora osuđen je Dobrosav Gavrić, koji je tog krvavog popodneva i sam ranjen. U žrtve je pucao s leđa, dok su sedeli u separeu, a njega je pogodio Arkanov telohranitelj dok je bežao iz hotela. Gavrić je rodom iz sela Trbušnica kod Loznice, imao je samo 23 godine i radio je u beogradskoj policiji. U vreme zločina bio je na bolovanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Persona non granata

24.01.2024 17:59

A ja mislio da je rekao čuvajte mi Srbiju.