DRAŽEN MIHAJLOVIĆ OTVORIO DUŠU NAKON SMRTI BRATA SINIŠE: Govorio o USTAŠI iz ujčevine, ARKANU, Đokoviću i Ibri, Slobodanu Miloševiću...

Autor: M. M.

Sport

16.12.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika ispovest.

DRAŽEN MIHAJLOVIĆ OTVORIO DUŠU NAKON SMRTI BRATA SINIŠE: Govorio o USTAŠI iz ujčevine, ARKANU, Đokoviću i Ibri, Slobodanu Miloševiću...

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Dražen Mihajlović

Pre tačno godinu dana na večni počinak otišao je Siniša Mihajlović, legenda srpskog i evropskog fudbala, koji je ostavio neizbrisiv trag kako na morlanom, tako i na sportskom planu.

To je bio povod da se oglasi njegov rođeni brat Dražen, koji se prisetio brojnih anegdota. U razgovoru za Telegraf otkrio je da je njihov brat od ujaka planirao da ubije njegove i Sinišine roditelje u rodnom Borovu.

- Nisam bio na utakmici u Bariju, ali sam pratio putem TV ekrana utakmicu. Kasnije, što se tiče te utakmice u Bariju, tu moram da napravim jednu malu digresiju, to smo kasnije čuli, kada se skupila ta naša familija kod njega u stanu u Beogradu. Ne znam da li je to on ispričao ili ne. Brat od ujaka, od maminog rođenog brata, taj dan kada je bila utakmica u Bariju je šetao ispred naše kuće u Borovu. To je 29. maj, a drugog maja je počelo to sve u Borovu, to je 20 i nešto dana nakon prvih sukoba, pucalo se stalno - kaže Dražen Mihajlović i nastavlja:

- Na poluvremenu je komšija preko puta izašao i video nekog kako se šeta ispod kuće. Pošto su bila ugašena ulična svetla, on je prepoznao po silueti da se radi o tom našem bratu od ujaka, pitao ga je "šta radiš tu"? I on mu odgovorio "ma ništa, komšija, čuvam tetu i tetka". Njegov rođeni brat je bio u našoj kući i gledao utakmicu sa mamom i tatom, verovatno jer je čuo neku priču šta treba da se desi. Priča je ta da je on tada trebalo da baci bombu u dvorište naše kuće, ali to nije uradio iz razloga što je mu je rođeni brat bio tu, a rođeni brat je verovatno čuo negde priču i da bi zaštitio tetu i tetka, on je došao i gledao utakmicu, iako nije bio navijač Zvezde, ali je došao tu da bude. To smo kasnije sve saznali, kada se ta familija skupila kod njega u stanu u Beogradu.

Karma je čudo, pa je pomahnitalog ustašu umalo zadesila tragedija.

- Sinišu je to mnogo pogodilo, pogotovo što se radi o čoveku kojem je on spasao oca. On je spasao život oca od tog našeg brata koji je trebalo da baci bombu. To je ona priča kada je Željko zarobio našeg ujaka i još par lica. Bio je u Erdutu u njihovom kampu zarobljen, ispitivali su ga mislim dva dana, držali su ga u nekom podrumu, tako je on pričao, podrum je bio pun vode, 11. mesec, hladno... dok nisu našli mali notes gde su se upisivali telefonski brojevi, naši su pod S - Siniša i beogradski broj telefona, znam da ga je pitao taj što ga je ispitivao, "ko ti je ovaj Hrvat u Beogradu, šta radi on u Beogradu?" Pa kaže, to mi je od sestre sin, "pa šta radi kaže u Beogradu", pa igra fudbal, gde igra u fudbal, kaže u Zvezdi... I kaže, u momentu kao da je neko uključio struju u njih, prestali su sa svim ispitivanjem, odmah su zvali Željka, rekli su mu o čemu se radi - otkriva Mihin brat, pa dodaje: 

- Željko je nazvao kući na taj broj telefona, pa se moja majka javila, on se predstavio, rekao da je Željko, tražio je Sinišu, a Siniša je bio na treningu, nije bio kod kuće, i rekao je "prenesite mu kad dođe, čim dođe, da se odmah javi Željku". I on kad je došao, mama mu kaže, zvao te neki Željko, rekao da mu se odmah javiš, ostavio je tu neki broj telefona, kaže on, ja ne znam nijednog Željka, samo Arkana znam kao Željka, pa ništa kaže, zovi ga. I on ga je nazvao, stvarno bio je Arkan, pitao ga je, "imaš ti nekog ujaka" kaže, "imam tri ujaka, ne znam na kog misliš". On mu je rekao ime, kaže "da, to mi je ujak." Kaže mu "ovde je kod nas, šta da radimo sa njim, hoćeš ovo ili da ga dovedemo kući.

Miha je imao fenomenalan odnos s Zlatanom Ibahimovićem, Novakom Đokovićem...

- Kada je Ibrahimović došao u Novi Sad, na Sinišinu oproštajnu utakmicu, tražio je sarmu, pasulj, gulaš pošto je on dečko Balkanac. Jeste da je odrastao u Švedskoj, ali ima naše korene uželeo se naše hrane. To su mu spakovali nakon konferencije i odneli su to za Milano. Znam da nije trenirao taj dan kad se vratio, žalio se da ga boli primicač, u stvari, prejeo se. Nije mogao da trenira, pošto je hteo taj isti dan da proba sve. Sećam se kada je Nole bio u bolnici. Sreo sam Novaka u holu, u prostoriji pred taj deo, taj koji je sterilan, gde se ulazi zapakovan. Upoznali smo se tu i zamolio sam ga da mu odnese i lekove u sobu, pošto nisam mogao da budem u sobi, već ih je bilo dosta, to su sobe sterelne da jedno lice, možda i nijedno, može da bude pored tog ko se leči od takvih bolesti. A Nole, mislim da je putovao za Španiju i da je sleteo u Bergamo na tom putu za Španiju, ostavio je svoju porodicu, suprugu i decu da čekaju u avionu dok je on otišao do Siniše u bolnicu. To je još jedna stvar koja govori u stvari o Novakovoj veličini kao čoveka. Nisu oni bili da kažem nekakvi prijatelji, poznavali su se iz sveta sporta, čuli su se nekoliko puta, videli su se nekoliko puta u Rimu dok je Nole bio na Mastersu, slali su poruke jedan drugome, podrške i svega. To je što se tiče Noleta.

Ispričao je i neobičnu situaciju sa Slobodanom Miloševićem, bivšim predsednikom SR Jugoslavije.

- U periodu između 1999. i 2000. kada je bilo bombardovanje, tada je precrtao sve političare. Znate da se on tamo u Italiji zalagao za mir i odlazio kod D'Aleme i molio za pomoć, da se ne radi to što se radi, ali su mu rekli, "izvini ali nije do nas, da je do nas, ne bi došlo do ovoga, ali mi moramo kako Amerika kaže, tako moramo da postupamo". Kaže, žao nam je mnogo, zbog vašeg naroda i zbog svega, ali ne možemo ništa da radimo u tom pitanju. Da bi to, kada se to sve završilo, i Siniša kao i Mijatović i svi drugi sportisti koji su tada na sve moguće načine pokušavali da skrenu pažnju javnosti na to što se dešava prema našoj zemlji, tadašnji predsednik Milošević je odlučio da im se dodele diplomatski pasoši. Ali, podvalili su mu pristupnicu stranci SPS. Na kraju je predsednik Milošević tome ko je to uradio naredio da svakog ponaosob zove, prvo oca, pa majku, pa mene, mislim pre toga Sinišu, da se izvini i posle toga da se izvini u javnosti za to što je uradio - rekao je između ostalog Dražen Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading