UKRAJINSKI OBAVEŠTAJAC PUŠTEN IZ SRPSKOG ZATVORA! Zelenski ga nazvao IZDAJNIKOM, a zbog OVOGA mora još da ostane u našoj zemlji!

Autor:

Hronika

03.01.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabranjeno mu je napuštanje zemlje

UKRAJINSKI OBAVEŠTAJAC PUŠTEN IZ SRPSKOG ZATVORA! Zelenski ga nazvao IZDAJNIKOM,  a zbog OVOGA mora još da ostane u našoj zemlji!

Foto: MUP Srbije

Andrij Naumov, bivši general Službe bezbednosti Ukrajine, koji je u Srbiji osuđen na godinu dana zatvora zbog pranja novca, pušten je na slobodu početkom decembra.

Prema informacijama lokalnog suda, BBC izveštava da su Naumovu oduzeta dokumenta i da mu je zabranjeno napuštanje Srbije dok se razmatra žalba na presudu.

Iako je Ukrajina tražila izručenje Naumova, srpski sud je odbio tu molbu, posebno naglašavajući javnu video poruku ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u martu 2022. godine, u kojoj je optuženog nazvao izdajnikom.

Sud je zaključio da je Zelenski svojom izjavom prekršio princip pretpostavke nevinosti.

Naumov je napustio Ukrajinu 23. februara 2021. godine, neposredno pre početka ruske invazije, a nakon toga je uhapšen u Srbiji zbog sumnje u pranje novca.

General Naumov je postao poznat javnosti nakon skandala oko navodnog planiranja njegovog ubistva, koje je, prema tvrdnjama, naručio zamenik šefa ukrajinske službe bezbednosti.

Ukrajinac Andrij Naumov (41) je uhapšen 7. juna 2022. godine prilikom pokušaja prelaska iz Srbije u Severnu Makedoniju. Prilikom hapšenja, kod njega su pronađeni iznos od 608.000 evra, 125.000 dolara, kao i dva smaragda.

On je u Nišu osuđen na godinu dana zatvora, a Sud je odredio i da mu se oduzmu luksuzni automobili, novac i dva smaragda koja su tada pronađena kod njega.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading