Šef ukrajinske obaveštajne službe NEGIRAO KRIVICU! Pokušao da prenese ogroman novac i smaragde preko granice, uhapšen na prelazu Preševo!

Autor:

Hronika

13.06.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrij Naumov, jedan od donedavnih zvaničnika ukrajinske obaveštajne službe SBU, koji je uhapšen u sredu pod sumnjom da je prao novac, negirao je krivicu u policiji.

Šef ukrajinske obaveštajne službe NEGIRAO KRIVICU! Pokušao da prenese ogroman novac i smaragde preko granice, uhapšen na prelazu Preševo!

Foto: Printscreen/Twitter

Andrij Naumov

Iste optužbe je porekao i Aht Aleksander, državljanin Nemačke, koji je sa njim uhapšen. Njihov advokat Viktor Gostiljac potvrdio je naša saznanja i naveo da ih je posetio u pritvoru u Nišu.

Mogu da potvrdim da sam preuzeo odbranu Andrij Naumova i Aht Aleksandera. Danas sam ih posetio u pritvoru, a sutra ću da izvršim uvid u spise predmeta. To je sve što mogu za sada da izjavim, potrebno je malo vremena, ali vrlo brzo ćemo se odlučiti koji su sledeći koraci. Moji klijenti su negirali krivicu i mislim da je optužba za pranje novca bila samo modus kako bi se oni stavili u pritvor dok se ne sagleda cela situacija – izjavio je Gostiljac za Objektiv.

Foto: MUP Srbije

 

Naumova je 31. marta zvanično otpustio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pod optužbom za veleizdaju jer je dan pred invaziju napustio zemlju, a porodicu poslao u inostranstvo. Uhapšen je na jugu Srbije sa nemačkim državljaninom, navodno njegovim vozačem, zbog sumnje da je prao novac. O njihovom hapšenju oglasio se i MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije

 

Policija je na graničnom prelazu Preševo, prilikom pregleda automobila marke BMW kojim je upravljao A.A, dok je s njim u društvu bio A.N, pronašla neprijavljen novac – 607.990 evra, 124.924 dolara, kao i dva smaragda. Oni se terete da su novac i drago kamenje, za koje se sumnja da potiču iz kriminalnih delatnosti, nameravali da prenesu preko graničnog prelaza i iznesu iz Republike Srbije – navedeno je u saopštenju MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading