"TREBA SE SUZDRŽATI OD TE TEME..." Orban poslao JASNU poruku u vezi sa Ukrajinom, Zelenskom će biti potrebni LEKOVI ZA SMIRENJE

Autor: Tanjug

Svet

07.12.2023

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodaje da ne postoji jedinstvo članica evropskog bloka po ovom pitanju.

"TREBA SE SUZDRŽATI OD TE TEME..." Orban poslao JASNU poruku u vezi sa Ukrajinom, Zelenskom će biti potrebni LEKOVI ZA SMIRENJE

Foto: Tanjug/ap

Premijer Mađarske Viktor Orban saopštio je danas da bi Evropska unija trebalo da se uzdrži od razgovora o pristupnim pregovorima Ukrajine u EU, tokom predstojećeg decembarskog sastanka Evropskog saveta (EUCO) .

- Imao sam iskren telefonski razgovor sa španskim premijerom Pedrom Sančesom. Moja poruka je jasna - treba da se suzdržimo od razgovaranja o prijemu Ukrajine tokom decembarskog sastanka EUCO, jer ne postoji jedinstvo članica evropskog bloka po ovom pitanju - naveo je Orban na platformi Iks (Tviter).

Oglasio se i premijer Španije Pedro Sančes nakon razgovora sa Orbanom.

- Razgovarao sam sa mađarskim kolegom o napretku Ukrajine ka prijemu u EU, uoči sednice Evropskog saveta sledeće nedelje. Proširenje (EU) je investicija u mir, bezbednost, stabilnost i prosperitet. Kao trenutna predsedavajuća Evropskog saveta, Španija će učiniti sve što je moguće da se postigne konsenzus među 27 članica i da se održi finansijska i vojna pomoć Ukrajini usled ruske invazije. Odbrana na bazi međunarodnog prava je jedna od temelja EU - naveo je Sančes na Iksu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvodjanski Madjar

08.12.2023 08:04

Sta je cudno u odluci madjarske vlade da ne da svoj glas za pocetak pregovora o pristupanju Ukraine EU.U Srbiji se malo zna o sudbini Madjara u zakarpatju.Samo jedan primer da napomenem.Zabranjeno je nastavnicima i djacima u skolama l,za vreme skolskog odmora,pricati na madjarskom jeziku.