REKLA SAM ĆERKI "UBIO JE KATU", A TAJ NJEN VRISAK...Svedočenje majke balerine koju je ubio Kosta Kecmanović

Autor:

Hronika

28.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećna žena je o bolu i patnji govorila iskreno i iz srca pokušavajući da ostane snažna, ali je tuga za otrgnutom mladošću bila jača.

REKLA SAM ĆERKI "UBIO JE KATU", A TAJ NJEN VRISAK...Svedočenje majke balerine koju je ubio Kosta Kecmanović

Foto: ST/Nemanja Pančić

U parničnom postupku za naplatu nematerijalne štete od porodice Kecmanović, maloletnog ubice Koste Kecmanovića i njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića svedočila je Miljana Martinović majka belerine Katarine Martinović

Krhka i po izgledu nežna, Miljana filmska producentkinja po zanimanju pričala je o 3. maju, bezglavoj potrazi za ćerkom koja je trajala puna četiri sata, a u koju je išla sa ćerkom Natalijom, Katarininom starijom sestrom. Rekla je da se ne oseća dobro i da će čitavog života verovati da će sresti svoju Katarinu. 

Foto: Printscreen TikTok.com, Facebook.com

Kosta kecmanović je usmrtio talentovanu balerinu Katarinu Martinović

- Ni na kraj pameti mi nije bilo da se Katarini nešto desilo. Ponela sam za nju flašicu vode i keksiće koje je prethodnog dana spremala sa sestrom. Drugarica mi je rekla preko telefona da ima povređenih. Kako se nije javljala i nisam mogla da stupim u kontakt sa njom pomislila sam da je možda okrznuo metak vračarskog ili nekog drugog klana. Nisam gledala ni telefon ni portale krenula sam u Tiršovu. Tamo je bilo mnogo novinara i moja mama koja je stajala ispred. Policija je pustila Nataliju i mene da uđemo, ali nismo našle Katarinu. Unezverena lica sam videla svuda. Angelina je primljena u bolnicu. Ja sam zvala jednu prijateljicu doktorku da proveri da li je Kata primljena, a ona me je pitala koje su joj boje oči jer je u bolnici devojčica sa plavim očima. Majka i otac Angelinin spuštaju pogled i plaču. To je bio strašan dan - rekla je između ostalog majka balerine. 

Kobnog jutra majka nije videla Katu pre nego je otišla u školu, ali se seća uveče da su se snažno grlile. 

- Ne želim da koristim glagol da je nastradala jer su ta deca i njihov čuvar masakrirani. Ne mogu da verujem da devetoro predivne dece neće ostvariti svoje snove i da niko od nas neće biti baka i deka njihovoj deci-  svedočila je neutešna majka koja je u rukama držala flašicu sa vodom koju je pomerala smirujući nervozu na taj način. 

Ona je dok je tražila Katarinu i čekala ispred škole da se pojavi ili da čuje u kojoj je bolnici njeno povređeno dete neprestano u beznađu pitala muža: "Gde je moje dete", "Gde je moja Kata".

- Sebe sam kao i ostali roditelji tešila da je negde zaključana u školi i da će se pojaviti.Meni je telefon bio na punjaču u lokalu preko puta škole i ja sam u 12:34 ušla da ga uzmem i vidim da sam u 12:12 imala propušten poziv. Pozvala sam taj broj, rekli su da su iz policije i rekli su da dođemo. Nisam htela da idem, ali...ne mogu da vam objasnim trenutak kada sam videla beživotno telo moje ćerke u nečemu što bi trebalo da predstavlja krevet - gutajući suze priča ožalošćena žena. Nastavlja da svedoči:

- Prvo sam po izlasku otišla kod ćerke koja je bila ispred i rekla sam joj:" Ubio je Katu". Taj vrisak ne znam kako da objasnim...

Sudija je kazala da razume i da je jasno da majka ne može da nastavi o tome.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sa roditeljima ubijene Katarine Martinović u Palatu pravde su stigle i ćerke koje će svedočiti naknadno

- Ne znate koliko se ona radovala ulasku u tinejdžersko doba, tom 13. rođendanu više nego i psu koji je trebalo da dobija na poklon. Ubijena je sa 12 godina, devet meseci i devet dana .

Miljana je u potresnom svedočenju rekla i da je osetila energiju kojom je Kata plenila i kada je došla da uzme iz stana stvari. 

- Ispao mi je papir iz ormara na kojem je pisalo "Volim te najviše na svetu" sa njenim potpisom i srcem. Ostavljala mi je inače na svesci takve poruke. Sada ih ljubim svaki dan, kao i njene slike. Osećam ljubav, ponos i zahvalnost što sam ja bila njena mama - istakla je Katarina majka. 

Kaže da je za Kostu znala  od Kate tako što joj je rekla da je to dečak iz "A" smene, objasnivši da se pričalo po školi kako su u toj smeni grozna deca. 

Inače, u sud su sa roditeljima Zoranom i Miljanom Martinović došle i njihove ćerke, Katarini dve starije sestre. Međutim, i one će kao i druga deca, braća i sestre žrtva da svedoče bez prisustva javnosti, na nekom od predstojećih ročišta.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Branko

29.12.2023 09:03

Ti izostanci su vrlo indikativni - ukazuju da su nadlezni sluzbenici skole propustali da reaguju na problematicno ponasanje ucenika i njegovih roditelja, sto je pomoglo da problematican ucenik uveca svoj problem do nivoa nacionalne tragedije. potrebna je krivicna odgovornost razrednog staresine, direktorke skole i ostalih organa koji su morali da reaguju. Da je Kosta Kecmanovic izbacen iz skole zbog neopravdanih izostanaka, mozda bi njegovi roditelji obratili paznju na njegovo ponasanje, smanjili mu zabavne aktivnosti, ukljucujuci i treninge pucanja i mozda bi bolje cuvali oruzje i municiju. Sto se ne kaznjava, ponavlja se, ili se vise ponavlja nego sto bi moralo...