KRVAVI MAJ SRBIJU ZAVIO U CRNO! Mesec posle kog nikada više ništa neće biti isto!

Autor:

Hronika

07.01.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni maj u 2023. godini nacija nikada neće zaboraviti.

KRVAVI MAJ SRBIJU ZAVIO U CRNO! Mesec posle kog nikada više ništa neće biti isto!

Foto: shutterstock/ilustracija

Kako opisati godinu za nama? Zasigurno crnu i krvavu.

Nažalost, to je prvo na šta svi pomislimo kada se pomene 2023. godina. Maj mesec, trebalo bi da bude mesec proleća, kada sve cveta i sija, nažalost, ove godine je maj bio krvav i mesec koji je čitavu naciju zavio u crno.

Tog jutra, 3. maja, roditelji su poslali svoju decu u školu iz koje se nikada nisu vratili. Dečiju graju i smeh zamenile su suze i jecaji, bolna tišina koja ne prolazi.

Dečak-ubica, trinaestogodišnjak, ukrao je vatreno oružje iz sefa svog oca i otišao u školu koju je i sam pohađao - OŠ ''Vladislav Ribnikar''. Najpre je usmrtio čuvara škole, a zatim dve dežurne učenice, mlađe od njega, koje su mu se našle na putu ka kabinetu istorije gde je njegovo odeljenje imalo čas u tom trenutku.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

Ušao je u svoj razred i hladnokrvno, ne obazirući se na vrisak straha vršnjaka, usmrtio devetoro đaka, oduzeo devet nevinih života, a ranio šestoro učenika i nastavnicu istorije.

Cela Srbija je plakala tog jutra, opraštali su se od nevino stradale dece i čuvara Dragana, a onda, samo dan kasnije, 4. maja, nacija se probudila uz odjeke još jednog masakra, stravičnog masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca.

Nismo ni shvatili šta se dogodilo, nije bilo vremena ni da se žali, nova tragedija je preplavila Srbiju. 

Uroš Blažić (21), naoružan kalašnjikovim, sejao je smrt u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca i ugasio osam mladih života, a 14 hladnokrvno ranio. 

Na igralištu, jednom od omiljenih mesta za okupljanje mladih, grupa momaka je proslavljala što je jedan od njih postao ujak. Nisu pravili veselje, zbog poštovanja nastradalih mališana u ''Ribnikaru'' već su se samo okupili kako bi obeležili dolazak na svet jedne bebe, ni ne sluteći da će to biti poslednji put kada će biti zajedno. 

Republika

Foto: Instagram

Uroš Blažić

Krvnik je nastavio da seje smrt u selu Dubona, gde je oduzeo još tri života. Ubio je policajca, njegovu sestru i druga. 

Uroš Blažić, prekinuo je njihove snove i nade za budućnost.

U samo dva dana početka proleća, 17 mladih ljudi i omiljeni školski čuvar, ''otišli'' su sa one strane duge.

Ova dva stravična zločina niko nikada neće zaboraviti, a na mestima na kojima je zavladala tuga, sada su sveće, cveće i sećanja na one koji su nedužno izgubili živote.

Crni niz u maju se nastavio. Kao da dva nezapamćena zločina nisu bila dovoljna, te je ovaj mesec obeležio i niz femicida, ubistava i samoubistava.

Osamdesetdvogodišnji muškarac iz Stare Pazove, usmrtio je iz vatranog oružja svoju sedamdesetjednogodišnju suprugu, a potom izvršio samoubistvo.

Zatim, na periferiji Ćićevca kod Kruševca, pronađeno je telo R.J. (52) iz Jagodine i to u kući M.Đ. (63) njenog navodnog emotivnog partnera, ujedno i osumnjičenog za njenu smrt. Takođe, uhapšena su i njegova braća, zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu.

Nesrećna dvadesetsedmogodišnja I.R. prijavila je svog partnera V.R. (34) za nasilje, odlukom suda je dobio zabranu prilaska, ali nažalost, to ga nije sprečilo da 8. maja ubije bivšu devojku, a onda i sebe. 

Policajac Igor A. bio je van dužnosti kada je brutalno pretukao i ubio Ervina Č. iz Priboja. Nakon zločina je pobegao u Bosnu gde se nekoliko dana skrivao, a onda je uspešnom akcijom policijskih službenika lociran i uhapšen.

Nažalost, 28. maja su život izgubili otac i četvorogodišnja devojčica, koje je na auto-putu ''Miloš Veliki''. u zasutavnoj traci, pokosio terenjak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Tagovi

Kosta Kecmanović Kosta Kecmanović vesti Kosta Kecmanović najnovije Kosta Kecmanović najnovije vesti Kosta Kecmanović ubica kosta kecmanović ubistvo Kosta kecmanović majka Kosta Kecmanović sestra kosta kecmanović otac Kosta Kecmanović saslušanje Kosta Kecmanović suđenje Kosta Kecmanović masakr kosta kecmanović masovno ubistvo kosta kecmanović roditelji Kosta Kecmanović roditelji saslušanje Kosta Kecmanović roditelji suđenje OŠ Vladislav Ribnikar OŠ Vladislav Ribnikar masakr oš vladislav ribnikar masovno ubistvo OŠ Vladislav Ribnikar pucnjava OŠ Vladislav ribnikar rekonstrukcija Oš Vladislav Ribnikar ubijeni đaci osnovna škola vladislav ribnikar Osnovna škola Vladislav Ribnikar masakr Osnovna škola Vladislav Ribnikar masovno ubistvo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Vračar Vračar Masovno ubistvo Masakr Miljana Kecmanović miljana kecmanović optužnica Miljana Kecmanović saslušanje Miljana Kecmanović suđenje Vladimir Kecmanović Vladimir Kecmanović optužnica Vladimir Kecmanović suđenje Vladimir Kecmanović saslušanje ubistvo Vračar Vladimir Kecmanović saslušanje Vladimir Kecmanović pritvor Objektiv content excange dečak ubica Monstrum Uroš Blažić Uroš Blažić masakr Uroš Blažić masovno ubistvo Dubona i Malo Orašje Masovno ubistvo u Mladenovcu Mladenovac Mladenovac dubona mladenovac masakr mladenovac masovno ubistvo mladenovac pucanje mladenovac pucnjava Ubistvo Maj maj 2023 maj u Srbiji Krvavi maj crni maj krvavi maj u Srbiji krvavi maj u Srbiji 2023 ubistva u maju

Komentari (3)

Loading
Alex

07.01.2024 19:32

Ako cudovista ne budu kaznjena ili smrtnim kaznama ili dozivotnim robijama ovo ce se ponavljati.

Antea

08.01.2024 10:22

@Alex - Alex@,da bi netko bio osuđen na smrtnu kaznu ili doživotnu, najpre mora da se zakonom donese, a Srbija nema taj zakon, nisam sigurna za dozivotnu!! A ako se i promeni zakon i uvede smrtna kazna, sto ne verujem, KK ne podleze, jer u trenutku pocinjenja krivicnog dela je imao 13 god! Kosta se mora leciti, a Vladimir odgovarati jer mu je maloletno dete pocinilo zlocin iz njegovog oruzja! Svet, treba i mora da zna zasto je dete u 2 min pretvorilo se u monstruma, to traze i roditelji ubijene dece! Drustvo celo mora da poradi na puno toga, da se ovakve tragedije sprece!

Alex

08.01.2024 14:06

@Antea - Najveca greska je u roditeljima, i u tome kako su ga vaspitali, i kakve su mu vrednosti usadili u mozak. Ocigledno su ga vaspitali tako da misli da se ceo svet vrti oko njega. A o tome kakvo je njegov otac naoruzanje drzao u stanu u centru grada bolje da i ne pocinjemo, samo na osnovu toga su zasluzili da im socijalne sluzbe oduzmu decu. Jedna kasarna nema tu kolicinu naoruzanju kakvu su oni imali u stanu u centru grada. Nije normalno da deci pistolji, puske, meci budu svakodnevnica.