OTKAD SAM ČUO PLAČ DETETA NE MOGU DA SPAVAM! Stravični detalji spasavanja porodice iz kanjona Ibra, vatrogasac van sebe: Otac je sina doveo do pola, vratio se po trudnu ženu i klonuo!

Autor:

Hronika

25.12.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasac koji je spasavao porodicu koja je sletela u kanjon Ibra ispričao potresne detalje akcije.

OTKAD SAM ČUO PLAČ DETETA NE MOGU DA SPAVAM! Stravični detalji spasavanja porodice iz kanjona Ibra, vatrogasac van sebe: Otac je sina doveo do pola, vratio se po trudnu ženu i klonuo!

Foto: facebook

Milena F.

U petak popodne došlo je do teške saobraćajne nesreće kada je automobil u kom je bila tročlana porodica iz Tivta sletela s puta u kanjon Ibra. Poginula je trudnica, Milena F., dok su njen suprug N.F. (32) i trogodišnji sin spaseni zahvaljujući brzoj intervenciji policije, vatrogasaca i građana.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice u Tutinu, Sahudin Pramenković, opisao je akciju spasavanja ove porodice.

- Od kad sam čuo glas i plač tog deteta, ne mogu da spavam! Dali smo sve od sebe da spasemo mališana i njegovog oca, a uz pomoć policije i hrabrih građana smo to i uspeli. Nažalost, majku nismo mogli da spasemo, ona je preminula na mestu - počeo je za Kurir priču komandir, pa nastavio:

- Dobro poznajem taj teren i sa četiri vozila smo otišli, zajedno sa kolegama iz policije. Kad smo stigli scene su bile zaista teške, taj kanjon je dubok oko 200 metara i nepristupačan je - kaže Pramenković:

Republika

Foto: facebook

Milena F. poginula u kanjonu Ibra

- Otac je, dok smo mi stigli, pokušao da popne mališana do puta, ali onako povređen doneo ga je do pola uzvišice, tu ga ostavio, i vratio se po trudnu suprugu. Međutim, kada se spustio izgubio je snagu i ostao je da leži. Osam vatrogasaca se odmah spustilo u kanjon, dete je bilo uplašeno, povređeno, plakao je i jedna ekipa vatrogasaca je izvukla prvo njega i doneli ga do saniteta Hitne pomoći, dok su se ostali spustili do oca koji je davao znake života.

Na mestu nesreće je bio veliki broj okupljenih građana, 17 pripadnika policije, tri policajca granične policije nav dužnosti koji su se vraćali iz smene i na putu do kuće stali da pomognu, kao i putari koji su se tu zatekli.

- Više od 20 građana spustilo se u kanjon s vatrogascima. Svi su se angažovali, ali nažalost, za trudnu ženu je već bilo kasno. Rekao sam momcima iz Hitne pomoći da se spuste dole sa kiseonikom ne bi li spasili i nju, ali jedan dečko iz Hitne se vratio gore u suzama, plakao je kao malo dete jer nije bilo pomoći.

Republika

Foto: RINA

Poginula trudnica

Podsetimo, porodica se vraćala u Tivat gde su živeli, a bili su u poseti roditeljima nastradale trudnice, koja je iz okoline Niša.

- Milena je sa porodicom bila u poseti kod svojih roditelja, a nesreća se dogodila na izlazu iz tunela u smeru ka Crnoj Gori. Na putu nije bilo tragova kočenja, a istraga će utvrditi kako je došlo do nesreće. Za volanom auta bio je N. F. - podseća izvor Kurira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading