"ZA NAS JE OVO OD VELIKOG ZNAČAJA..."! Aleksandar Vučić sumirao je rezultate samita Zapadnog Balkana i Evropske unije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.05.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako mi u regionu po mnogim pitanjima ne možemo da se saglasimo, oko ekonomije možemo i to je dobro, istakao je Vučić.

"ZA NAS JE OVO OD VELIKOG ZNAČAJA..."!  Aleksandar Vučić sumirao je rezultate samita Zapadnog Balkana i Evropske unije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sumirao je rezultate samita Zapadnog Balkana i Evropske unije "Jedan region - zajednička vizija" u Kotoru i to objavio na Instagramu.

 

 

- Za nas je razgovor o agendi rasta i strukturalnim reformama od velikog značaja, jer će to doneti dobar rezultat za naše građane – i u smislu veće stope ekonomskog rasta i u smislu ubrzanja trgovine uslugama i kapitalom, kako u regionu, tako i sa celom Evropom. Istovremeno, to će rezultirati i otvaranjem novih mogućnosti za privlačenje investicija - istakao je on i dodao:

- Sve u svemu, ovakvi razgovori predstavljaju ogromnu korist za ceo region i svakoga od nas.

- Iako mi u regionu po mnogim pitanjima ne možemo da se saglasimo, oko ekonomije možemo i to je dobro.

On je ranije izjavio:

- Nadam se da teškim i ozbiljnim reformama koje sprovodimo možemo da se približimo jedinstvenom evropskom tržištu, što je od velikog značaja za sve nas na Zapadnom Balkanu. Verujem da i pre članstva u EU možemo da ostvarimo važne rezultate i dobru korist za sve naše građane. Hvala Crnoj Gori na gostoprimstvu i očekujem dobre razgovore.

Lideri regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatrali su danas u Kotoru Plan rasta za Zapadni Balkan.

U delegaciji predsednika Srbije su bili i ministar finansija Siniša Mali i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Mira

16.05.2024 17:37

Za Srbiju je Samit Zapadnog Balkana i Kotoru protekao kako treba, Vučić je lidr broj jedan u našem regionu.

Mika

16.05.2024 17:39

Ujedinjenjem bi zemlje Zapadnog Balkana dobile mnogo u svakom pogledu. Prpizvidi naših zemalja bi bili prepoznatljivi na evropskom tržištu.

Mirjana

16.05.2024 17:40

Verujem da će Samit Zapadnog Balkana biti dobra motivacija za zemlje Zapadnog Balkana da se ujedine.

Mirjana

16.05.2024 17:41

Verujem da će Samit Zapadnog Balkana biti dobra motivacija za zemlje Zapadnog Balkana da se ujedine.