POGINULA TRUDNICA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD TUTINA: Automobil sleteo u kanjon reke, muž i sin preživeli!

Autor:

Hronika

22.12.2023

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu su spasilačke ekipe, vatrogasci spasioci, policija, Hitna služba i građani koji se udruženim snagama trude da izvuku zarobljene.

POGINULA TRUDNICA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD TUTINA: Automobil sleteo u kanjon reke, muž i sin preživeli!

Foto: Shutterstock

Umrla trudnica

Tročlana porodica - muž, njegova trudna supruga i četvorogodišnje dete sleteteli su u kanjon reke Ibar, u blizini sela Batrage, kod Tutina.

Kako saznaje izveštač Kurira sa lica mesta, trudnica je preminula.

Dete i njegov otac su spaseni i trenutno su u stabilnom stanju, bez težih povreda.

Reč je o porodici iz Tivta.

Nesreća se dogodila oko 19.30 časova.

Na terenu su spasilačke ekipe, vatrogasci spasioci, policija, Hitna služba i građani koji se udruženim snagama trude da izvuku zarobljene.

Hrabri policajci i spasioci brzo su reagovali, spustili se na dubinu od 100 metara i prvo izvukli četvorogodišnje dete.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading