ŠKOLSKI PSIHOLOG KOSTE KECMANOVIĆA IMA SKANDALOZNE OBJAVE: Kažnjena posle masakra, a na fejsbuku otvoreno poručuje krajnje oprečne stvari

Autor:

Hronika

21.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psiholog "krvave škole" na Vračaru aktivna na fejsbuku i posle zločina koji je po mnogima mogao biti izbegnut da je u školi funkcionisalo sve kako je trebalo.

ŠKOLSKI PSIHOLOG KOSTE KECMANOVIĆA IMA SKANDALOZNE OBJAVE: Kažnjena posle masakra, a na fejsbuku otvoreno poručuje krajnje oprečne stvari

Foto: ST/Vladimir Lukić, Oš Vladislav Ribnikar/Printscreen

Psiholog Lidija Maksić zaposlena u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kažnjena je nakon što su posle masakra Koste Kecmanovića 3. maja, utvrđeni nedostaci u njenom radu. Mnogi smatraju da je njena odgovornost za zločin u školi daleko veća jer je deo lanca koji je "zakazao"u slučaju dečaka monstruma, pa on nije lečen pravovremeno niti adekvatno. 

Zvanično, Maksićevoj je odbijeno 20 odsto od dve mesečne zarade nakon što je ustanovljneo da je povredila disciplinu,  u članu zakona koji se odnosi na neizvršavanje ili nesavesno izvršavanje naloga direktora. 

 

Foto: ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Deset žrtava masakra u školi na Vračaru- devetoro nevine dece i školski čuvar

Disciplinski postupak tim povodom pokrenut je i protiv pedagoga Jelene Vujičić i sekretarka škole Nevene Pavlović. Vujičićeva je kažnjena novčano istom merom, za nesprovođenje mera bezbednosti dece, učenika i zaposlenih, kao i neizvršavanje ili nesavesno, neblagovremeno ili nemarno izvršavanje poslova ili naloga direktora u toku rada.

Treća zaposlena u školi disciplinski je odgovarala zbog utvrđenih propusta u poštovanju člana Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji uređuje poslove sekretara.

Republika

Foto: pixabay.com, ST/Nikola Mutić, Facebook

Kosta Kecmanović i njegovi roditelji Vladimir i Miljana zajedno odgovaraju pred zakonom

O kazni kao i o nepostupanju prema dečaku ubici koji je bez sumnje morao da pokaže nedostatke i neka odstupanja u ponašanju od svojih vršnjaka Lidija do sada nije želela da govori javno. 

Ipak, ona je poslednjih meseci aktivna na društvenoj mreži Fejsbuk gde kači pejzaže i kratke video poruke u kojima je krajnje kontradiktorna. Na primer, ona  prvo kaže" Čoveka najbolje upoznaš kad je ljut", a onda nekoliko dana posle toga tvrdi:" Trenutak ljutnje ne definiše čoveka".

Inače, Maksićeva je saslušavana u toku istrage masakra, a predložena je za svedoka u parničnom postupku koji porodice žrtava vode protiv maloletnog ubice, njegovih roditelja, škole i države. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Branko

22.12.2023 08:20

Kakva novcana kazna - ona je trebala da dobije OTKAZ! Da ima trunke savesti, ona bi se kajala zbog svojih propusta u radu. Treba da promeni zanimanje, a verovatno ce privatnom praksom nastaviti da pravi stetu narodu i drzavi.

Sara

22.12.2023 10:36

Zakljucak je taj da elitni ogledni Ribnikar, je ustvari snobovska skola, gde decu uce pogresnim stvarima od malena! Sad se vidi cemu i kome sluzi!