KOSTA KECMANOVIĆ JE NA OVOJ KLUPI ISPISAO SVOJ KRVAVI PLAN: Okružen drugovima planirao kako će da ih ubije

Autor: Republika/Ž.Š.

Hronika

09.12.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakr kojim se Kosta 3. maja upisao na svetsku listu najmonstruoznijih zločinica, on je osmislio sedeći na klupi u parku Mitićeva rupa, saznaje Republika.

KOSTA KECMANOVIĆ JE NA OVOJ KLUPI ISPISAO SVOJ KRVAVI PLAN: Okružen drugovima planirao kako će da ih ubije

Foto: Republika, Privatna arhiva

Dok su se oko Koste Kecmanovića deca družila i ćaskala neobezno, a parkom se orili smeh i dečija graja, dečak ubica je planirao kako će da izvede masovno ubistvo i da svoj razred 7/2 OŠ"Vladislav Ribnikar" potpuno uništi. 

Dečak je viđan i kako sam sedi na klupi u ovom parku u različita doba dana, ali uvek na istoj klupici. U tim situacijama je gledao u telefon ili u svoje šake, ili kako gleda skroz odsutno. 

Na Kecmanovićem spisku našla su se i deca sa kojom je prethodnih dana bio u društvu.

 - Kosta je u beleškama na telefonu pravio monstruozni plan za ubistvo dece koji se ispostavilo da je pisao i na papiru. U Mitićevoj rupi je tih dana delovao odustno i povučenije nego obično. Videlo se da su mu misli na drugom mestu jer se nije uključivao u razgovor. Jedna drugarica mu se približila i sela do njega na klupu pitajući ga šta radi, ali on se udaljio i rekao da ga pusti da nešto vidi - ispričala je jedna od devojčica svojim roditeljima nakon masakra, o čemu svedoči izvor Republike.  
Republika

Foto: B. Jovanovic

Kosta Kecmanović je na ovom mestu planirao zločin

Naš sagovornik podseća na prokletstvo o kojem se decenijama propoveda o toj Mitićevoj rupi kao neuređenom mestu sa parkićem u strogom centru grada, te kaže da ono izgleda nosi lošu karmu.

Da se dečak ubica nalazio sa društvom iz razreda u Mitićevoj rupi potvrdila je i psiholog Suzana Stanković Čikić, majka Andrije Čikića, dečaka virtouza kojeg je on ubio hicima iz pištolja svog oca do tada priznatog radiologa Vladimira Kecmanovića

- Nije bio blizak sa Kostom, jer nije dolazio kod nas u kuću, nije ni on odlazio kod njega, ali sam imala prilike da čujem od dece da je Kosta povremeno bio sa njim u toj Mitićevoj rupi - rekla je Suzana u jednom skorašnjem intervjuu.  

Nautešna majka se prisetila da je njen Andrija hteo da pomogne Kostinoj sestri u vezi sa nekim kompozicijama koje nisu mogli da skinu sa interneta. Prepričala je da su joj deca preživela u masakru ispričala da se Kosta sa svima povremeno družio. Rekla je i da je imao dvojicu ili trojicu  drugara sa kojima je bio bliži nego sa ostatkom razreda, ali da ga ni to nije sprečilo da puca u njih. 

Tog kobnog jutra kojeg je Srbija zavijena u crno za vek vekova, i to pucnjima dečaka koji se tog dana definitivno pretvorio u monstruma, ostali smo bez osam izuzetnih devojčica Ane Božović, Bojane Asović, Sofije Negić, Mare Anđelković, Eme Kobiljski, Adriane Dukić, Katarine Martinović, Angeline Aćimović, sjajnog dečaka Andrije Čikića i školskog čuvara Dragana Vlahovića

Od tog dana sa strahovitim povredama i sedam meseci kasnije nose se monstrumova nastavnica istorije Tatjana Stevanović  i Vladmir koji mu je bio iskreni drug, a sa posledicama ranjavanja još petoro vršnjaka. 

Republika

Foto: ST-N Pancic, privatna arhiva

*Kosta Kecmanović se nalazi na dečijoj neurologiji i psihijatriji na posmatranju

Kecmanović je hospitalizovan i nalazi se na posmatranju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a njegov otac Vladimir koji ga je učio da puca i učinio mu oružje dostupnim, od 3. maja je u pritvoru. Dečakova majka Miljana Kecmanović  optužena je uz supruga, u krivičnom postupku koji će uskoro početi pred Višim sudom u Beogradu. 

Sada je postalo upitno kako su Vladimir i Miljana Kecmanović  postupali i prema mlađem detetu, jedanaestogodišnjoj ćerki, budući da su isplivale fotografije devojčice D.K. sa vatrenim pištoljem u rukama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading