ZAŠTITNIK GRAĐANA O SMRTI DEČAKA U VRTIĆU NA NOVOM BEOGRADU: U pitanju je iznenadna smrt!

Autor:

Hronika

21.12.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

odsećamo, dečak je preminuo oko 13 časova u prostorijama vrtića "Šećerko".

ZAŠTITNIK GRAĐANA O SMRTI DEČAKA U VRTIĆU NA NOVOM BEOGRADU: U pitanju je iznenadna smrt!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nakon smrti mališana starog 17 meseci u jednom vrtiću na Novom Beogradu, zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da je pokrenuo postupak kontrole rada predškolske ustanove u koju je dete bilo upisano.

Zaštitnik građana će radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem tokom dana izvršiti i neposredan nadzor nad radom kontrolisane predškolske ustanove, navodi se u saopštenju.

- Podaci do kojih smo došli su da je u pitanju iznenadna smrt dečaka, koju su konstatovale dve medicinske sestre koje su ujedno i vaspitačice. O tome su obavešteni svi koji su morali biti obavešteni. Preduzeti su svi koraci, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva biće urađena obdukacija da se tačno utvrdi uzrok smrti - rekao je za RTS zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Podsetimo, kako su prethono kazali iz ove ustanove, dečak je spavao, probudio se i počeo da povraća, nakon čega je preminuo. Ekipa portala Republika.rs otišla je na lice mesta, nakon čega smo stupili u kontakt sa objektima ove ustanove.

Radnica vrtića, međutim, nije želela ništa mnogo da komentariše o slučaju, ali je rekla par reči:

- Velika je tragedija, ali ne zna se još ništa. Čekamo zvanično saopštenje direktorice - poručila je kratko radnica vrtića za portal Republika.rs.

Podsećamo, dečak je preminuo oko 13 časova u prostorijama vrtića "Šećerko", naloženi su obdukcija i toksikološke analize. O slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading