''SMRTNU KAZNU IZVRŠITI ODMAH!'' Unuk iskasapio babu i dedu na spavanju, pa pobegao sa 30.000 evra!

Autor:

Hronika

20.12.2023

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubici iz Zmajeva nastavlja se suđenje.

''SMRTNU KAZNU IZVRŠITI ODMAH!'' Unuk iskasapio babu i dedu na spavanju, pa pobegao sa 30.000 evra!

Foto: Facebook

Facebook

Marko Polovina (30) iz Zmajeva, optužen je da je 5. jula prošle godine ubio sekirom dedu Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru Zoru Dakić (83). U petak mu se nastavlja suđenje pred Višim sudom u Somboru.

Podsetimo, Marko je nakon zločina pobegao automobilom ubijenog dede u kom se krio sve do noći između 12. i 13. jula, kada je uhapšen u šumi na Vršačkom bregu.

Beživotna tela dvoje ubijenih staraca pronađena su sledećeg dana u kući u ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, u kojoj su zajedno živeli, nakon što se Dragan i Zora nisu pojavili na sahrani njihove rođake. Draganova ćerka, a Markova majka je tog dana pozvala policiju i prijavila da joj se otac ne javlja na telefon i da ne otvara vrata, kao i da je bolestan i da živi sa starijom, takođe bolesnom, sestrom.

Iste večeri policija je ušla u kuću i zatekla stravičan prizor. U kući je sve bilo ispreturano, a za dvostruko ubistvo je odmah osumnjičen Draganov unuk Marko, koji je nestao i za kojim je raspisana potraga. Nedelju dana kasnije je uhapšen.

Sumnja se da se Marko Polovina ušunjao u dedinu kuću i sekirom ubio nesrećne starce na spavanju. Zoru je usmrtio jednim udarcem sekirom u glavu, dok je Dragana iskasapio sa više udaraca po glavi i telu pa pobegao njegovom "dačijom" i navodnim plenom od 30.000 evra koje je ukrao od dede.

Okrivljeni se tokom istrage branio ćutanjem, tvrdeći da psihički nije sposoban da se izjasni o teškim optužbama. U međuvremenu je izneo odbranu i rekao da ima amneziju, te da ne priznaje krivicu.

U slučaju da se dokaže da je on ubica, preti mu kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Nakon što se u Zmajevu pročulo za zločin, neko od ogorčenih meštana ostavio je poruku na oglasnoj tabli: "Za unuka pokojnog Manojlovića smrtna kazna. Izvršiti odmah." U potpisu je stajalo: "Stanovnici Zmajeva", prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading