FILIP KORAĆ DOŽIVOTNO IZA REŠETAKA? Vođi kriminalne grupe preti najstroža kazna zatvora - evo šta sve kaže njegov advokat!

Autor: T.V.

Hronika

15.12.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pariska tužiteljka Laura Bekju, rekla je da je protiv Filipa Koraća i još 11 osoba u utorak podignuta optužnica.

FILIP KORAĆ DOŽIVOTNO IZA REŠETAKA? Vođi kriminalne grupe preti najstroža kazna zatvora - evo šta sve kaže njegov advokat!

Foto: Shutterstock, pixabay.com/Public

Filip Korać

Poznati kriminalac Filip Korać optužen je u Francuskoj da je organizovao međunarodni šverc droge i učestvovao u pranju novca.

Kako se saznaje, Korać je negirao krivicu posle hapšenja, a sada mu preti doživotna robija.

Pariska tužiteljka Laura Bekju, rekla je da je protiv Filipa Koraća i još 11 osoba u utorak podignuta optužnica od strane sudije Nacionalne nadležnosti za borbu protiv organizovanog kriminala (Junalco).

Korać se tereti za organizovanje grupe čija je delatnost trgovina drogom, krivično delo za koje je propisana kazna doživotnog zatvora. Osim za uvoz i šverc droge, tereti se i za pranje novca organizovanih bandi, kao i za krivična dela u vezi sa oružjem. Određen mu je istražni zatvor - saopšteno je iz tužilaštva u Parizu.

Advokat Me Buzijan Biljilj, kaže da njen klijent negira navode optužnice.

- Filip K. osporava činjenice i osuđuje postupke koji se vode, a koji narušavaju slobodu pojedinca - izjavio je Koraćev advokat.

On tvrdi da njegov klijent nikada nije osuđivan, da živi u Italiji i da je imao samo "epizodične i retke kontakte s drugim kriminalcem", piše Kurir.

Podsetimo, Korać je pred sudom u Francuskoj optužen da je bio vođa kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem droge i oružja, kao i pranjem novca unutar zemlje.

Sud mu je odredio pritvor, a očekuje se da će mu se suditi pred sudom za organizovani kriminal u Parizu.

Poznati kriminalac bio je uhapšen u okviru obimne policijske istrage koja je rezultirala hapšenjem 13 osoba u Francuskoj i šest osoba u Monaku. Istraga je započeta u martu prethodne godine, koristeći poruke s aplikacije za bezbednu komunikaciju pod nazivom "skaj", koju su koristile kriminalne grupe širom sveta, prenosi KRIK.

Prema detaljima iz istrage koje je ranije objavio KRIK, Korać je na "skaju" koristio nadimak Marko i često se služio lažnim pasošem, posebno prilikom putovanja u Dominikansku Republiku i boravka u Španiji.

Dokumenti iz istrage otkrivaju da je jedan od ključnih saradnika Koraća u Francuskoj bio Branimir Vujović, takođe uhapšen u ovoj akciji i osumnjičen za pranje novca. Njih dvojica su bila bliska saradnici, a Vujović je, prema dokumentima, preko francuske policajke proveravao da li postoje postupci i poternice protiv Koraća. Policajka je takođe uhapšena i pod istragom. Njihov odnos se pogoršao prošle godine kada su, prema navodima, ušli u sukob, a Vujović je objavio rat Koraću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading