FILIP KORAĆ IZRUČEN FRANCUSKOJ: Vođa kriminalne grupe pao zbog šverca droge i oružja!

Autor:

Hronika

14.12.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati kriminalac bio je uhapšen u okviru obimne policijske istrage koja je rezultirala hapšenjem 13 osoba u Francuskoj i šest osoba u Monaku.

FILIP KORAĆ IZRUČEN FRANCUSKOJ: Vođa kriminalne grupe pao zbog šverca droge i oružja!

Foto: pixabay.com/Public

Poznati kriminalac Filip Korać optužen je u Francuskoj da je organizovao međunarodni šverc droge i učestvovao u pranju novca, saopšteno je danas iz tužilaštva u Parizu, saznaje KRIK. Korać je uhapšen u Mađarskoj početkom oktobra, u velikoj akciji policije u kojoj je uhapšen i njegov saradnik Branimir Vujović.

Nakon izručenja iz Mađarske, Korać je pre dva dana pred sudom u Francuskoj optužen da je bio vođa kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem droge i oružja, kao i pranjem novca unutar zemlje. Sud mu je odredio pritvor, a očekuje se da će mu se suditi pred sudom za organizovani kriminal u Parizu.

Poznati kriminalac bio je uhapšen u okviru obimne policijske istrage koja je rezultirala hapšenjem 13 osoba u Francuskoj i šest osoba u Monaku. Istraga je započeta u martu prethodne godine, koristeći poruke s aplikacije za bezbednu komunikaciju pod nazivom "skaj", koju su koristile kriminalne grupe širom sveta, prenosi KRIK.

Prema detaljima iz istrage koje je ranije objavio KRIK, Korać je na "skaju" koristio nadimak Marko i često se služio lažnim pasošem, posebno prilikom putovanja u Dominikansku Republiku i boravka u Španiji.

Dokumenti iz istrage otkrivaju da je jedan od ključnih saradnika Koraća u Francuskoj bio Branimir Vujović, takođe uhapšen u ovoj akciji i osumnjičen za pranje novca. Njih dvojica su bila bliska saradnici, a Vujović je, prema dokumentima, preko francuske policajke proveravao da li postoje postupci i poternice protiv Koraća. Policajka je takođe uhapšena i pod istragom. Njihov odnos se pogoršao prošle godine kada su, prema navodima, ušli u sukob, a Vujović je objavio rat Koraću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Zoran Đurđević

15.12.2023 19:27

Ko mu je kriv što nije dozvlio da ga uhapse u Srbiji jer bi u tom slučaju bio oslobođen usled "nedostatka" dokaza.