HRANITELJ IZ ŠIDA SILOVAO ŠTIĆENICU ŠEST GODINA: Stigla ga kazna - osuđen na 11 i po godina zatvora!

Autor:

Hronika

28.11.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirko M. inače je otac dvoje dece.

HRANITELJ IZ ŠIDA SILOVAO ŠTIĆENICU ŠEST GODINA: Stigla ga kazna - osuđen na 11 i po godina zatvora!

Foto: Profimedia

Viši sud u Sremskoj Mitrovicu osudio je Mirka M. (64) iz Šida na 11 i po godina zatvora jer je kao hranitelj punih šest godina silovao štićenicu M.V. (23) koja mu je bila data na staranje.

Za slučaj iz Šida saznalo se 2019. godine kada je M.V. bila učenica trećeg razreda srednje škole, a ona se prvo požalila radnici Centra za socijalni rad koja je odmah obavestila policiju.

Tada se saznalo za horor koji je devojčica preživljavala punih šest godina, a istraga je utvrdila da je Mirko M. prvi put seksualno napastvovao devojčicu o kojoj je trebalo da se brine, kada je ona imala samo 11 godina.

Inače optuženi Mirko M. otac dvoje dece je pokušao da sklopi sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, po kome je trebalo da bude osuđen na samo godinu dana kućnog zatvora, ali je Osnovni sud u Šidu je to odbio. 

Slučaj je tada preuzelo Više javno tužilaštvo  u Sremskoj Mitrovici  koje je pokrenulo istragu i na kraju 2021. godine podiglo optužnicu za krivično delo nedozvoljene polne radnje i silovanje i on je sada prvostepeno osuđen na 11 i po godina zatvora. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading