''MISLILI SMO DA ĆE UMRETI!'' Novi detalji stravičnog incidenta u Železniku: Ranjen je blizu srca, krvi ima svuda!

Autor:

Hronika

24.11.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Tehničkoj školi u Železniku došlo je do nesreće kada je učenik ove obrazovne ustanove izbo druga, takođe učenika ove škole.

''MISLILI SMO DA ĆE UMRETI!'' Novi detalji stravičnog incidenta u Železniku: Ranjen je blizu srca, krvi ima svuda!

Foto: ST/Dragan Kadić

Juče je u neposrednoj blizini Tehničke škole u Železniku došlo do incidenta kada je učenika ove škole M.O. (16) nakon kraće svađe i tuče, dobar drug, takođe učenik ove obrazovne ustanove L.N. (17) nožem izbo ispod levog pazuha.

Napadač je pobegao, ali je ubrzo uhapšen i biće saslušan u Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok je povređeni M.O. prevezen u Urgentni centar, gde je konstatovano da ima teške telesne povrede, ali da nije životno ugrožen.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama iz istrage, dvojica tinejdžera su se najpre sukobila verbalno stotinak metara ispred škole, u blizini mostića.

- Glasno su se svađali, pale su i psovke, ali ne znam zbog čega - rekao je jedan od učenika škole.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Učenik izbo drugog učenika

- Onda sam video da su se potukli, pa je napadač nekako gurnuo drugog dečaka do zidića. Onda je izvukao iz jakne nož, ubo ga i pobegao. Povređeni dečak je samo jauknuo i pao dole. Kao što vidite, krvi ima svuda... Mislili smo da će umreti, jer ranjen je blizu srca. Strašno, tim pre jer sam čuo da su bili dobri drugovi.

O incidentu su se oglasili i iz Tehničke škole.

- Pre početka nastave, na putu do škole, ali van školskog dvorišta, desio se incident u kojem su učestvovala dva učenika drugog razreda - rekao je Aleksandar Dragutinović, direktor Tehničke škole.

Škola je odmah nakon incidenta sazvala Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, na kome će se sprovesti sve mere propisane Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading