OTKRIVAMO ŠTA SE DEŠAVA SA FILIPOM KORAĆEM: Evo da li će biti izručen Francuskoj!

Autor:

Hronika

31.10.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dovoljan je uslov da postoji sumnja da je lice izvršilo krivična dela, a evo šta to znači za Filipa Koraća.

OTKRIVAMO ŠTA SE DEŠAVA SA FILIPOM KORAĆEM: Evo da li će biti izručen Francuskoj!

Foto: pixabay.com/Public

Filip Korać

Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, uhapšen je 3. oktobra kao državljanin Crne Gore u Mađarskoj po nalogu francuske policije koja ga potražuje za čak 25 krivičnih dela!

Koraća Francuska traži zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmenjivao preko "Skaj” aplikacije. On je, inače, jedan deo života živeo u Francuskoj.

Advokat koji je u Srbiji zastupao Filipa Koraća u Srbiji otkrio je šta čeka čuvenog srpskog kriminalca.

- Zemlje EU od skoro po izmenama u Evropskoj konvenciji, odnosno popularno nazvanom Nalogu za hapšenje, imaju mogućnost da traže uhapšena lica od drugih zemalje EU. Ta procedura je pojednostavljena u odnosu na ekstradiciju i obavlja se u kratkom roku - rekao je advokat za portal Republika.rs i nadalje pojasnio postupak:

- Dovoljan je uslov da postoji sumnja da je lice izvršilo krivična dela na međunarodnom planu, da je pobeglo od pokrenute istrage ili nakon podizanja optužnice protiv njega.

Prema rečima advokata, postoji niz krivičnih dela za koja moze biti pokrenut nalog za hapšenje, tu su u prvom redu terorizam ili trgovina drogom.

Kako su za medije nakon hapšenja potvrdili iz tužilaštva u Francuskoj, istraga protiv Filipa Koraća je u toku i sve u vezi sa njom nosi oznaku "strogo poverljivo". Protiv Filipa Koraća se zaista vodi istraga, ali su podaci kojima tamošnje tužilaštvo raspolaže, zbog ozbiljnosti istrage, tajna.

- Podaci iz istrage u ovom predmetu su poverljivi i ona je još u toku, pa trenutno, iz tih razloga, nismo u mogućnosti da damo odgovore - saopštili su iz pariskog tužilaštva ranije ovog meseca i potvrdili da se protiv Koraća u njihovoj državi vodi postupak, kao i da je po njihovom nalogu on uhapšen.

Njemu su, podsetimo, 3. oktobra lisice stavljene u Segedinu, a kako je portparolka tužilaštva u Mađarskoj rekla za tamošnje medije Francuska ga potražuje zbog trgovine dorogom i pranja novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading