TRAGIČNE SMRTI SRPSKIH PLANINARA: Dragana misteriozno pala sa 10 metara, Petra tražili helikopterima!

Autor:

Hronika

29.10.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar i Dragana nastradali su kada su osvajali planinske vrhove.

TRAGIČNE SMRTI SRPSKIH PLANINARA: Dragana misteriozno pala sa 10 metara, Petra tražili helikopterima!

Foto: shutterstock, https://www.facebook.com/dragana.risticmladenovic

Dragana Ristić Mladenović, dugogodišnja direktorka Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju, izgubila je život tokom planinarenja, a pre malo više od mesec dana takođe na planinarenju život je izgubio Petar N. kada je pokušavao da osvoji planinski vrh Velež u Bosni i Hercegovini.

Do nesreće u kojoj je poginula profesorka došlo je na mestu poznatom kao Via ferata Gornjak kod Petrovca na Mlavi, u Gornjačkoj klisuri, na obroncima Malog Vukana.

Takođe, u strašnoj nesreći na planini Velež u Bosni i Hercegovini, poginuo je Petar N. (32), planinar iz Srbije. On je izgubio je život 16. septembra 2023. godine u popodnevnim časovima. Mladić je sa grupom planinara, osvajao planinski vrh, a u jednom trenutku, došlo je do nesreće kada je nastradao.

Nesrećni slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Nevesinje oko 19:15 časova, a pripadnici Gorske službe spasavanja RS i Civilne zaštite opštine zajedno sa Helikopterskim servisom RS su uspešno izvukli telo nastradalog planinara.

Petar N. bio je iz Trstenika i bio je deo planinarskog kluba "Pogled" iz tog grada. Po zanimanju građevinski inženjer, radio je u Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta u Trsteniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading