PLANINARKA DRAGANA OSVAJALA MONBLAN, A NASTRADALA NAKON PADA SA DESET METARA: Oglasio se planinarski klub i otkrio detalje jezive nesreće!

Autor:

Hronika

29.10.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacije o mestu sahrane za sada nisu još poznate.

PLANINARKA DRAGANA OSVAJALA MONBLAN, A NASTRADALA NAKON PADA SA DESET METARA: Oglasio se planinarski klub i otkrio detalje jezive nesreće!

Foto: https://www.facebook.com/dragana.risticmladenovic

Dragana Ristić Mladenović, dugogodišnja direktorka Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju, izgubila je život tokom planinarenja. Kako su za portal kazali iz Planinarskog kluba "Železničar" 2006, Vranje, ona je bila njihov član i veoma posvećena planinarenju.  

- Dragana je poginula  kod Via ferata Gornjak kod Petrovca na Mlavi, kada je pala sa desetak metara. Nisam bio na mestu nesreće, ali kolege su mi ispričale šta se desilo. Ona je bila veoma posvećena planinarenju, i veoma je volela da osvaja mnoge vrhove. Bila je na dosta planinarskih tura, na MonBlanu - rekli su zaportal  Repiblika.rs iz Planinarskog kluba "Železničar" 2006,

Kako kažu ona je volela adrenalin.

- Bila je veoma energična uživala je u svemu što je radila. Na žalost se desila nesreća... Ovo je veoma tužna vest za sve nas. Bila je i član našeg društva i veoma smo je često mogli viđati na raznim turama, kako sa nama, tako i sa ostalim društvima - rekli su za portal Republika.rs iz Planinarskog kluba "Železničar" 2006.

Od nje su se na društvenim mrežama oprostili brojni prijatelji, a ko je poznavao ovu plemenitu ženu za nju ima samo reči hvale.

Potresnim rečima od Dragene se oprostio njen prijatelj, koji je rekao da je ona bila anđeo.- Ako je neko stvarno anđeo onda je to bila Gaga . Lično sam Draganu poznavao i bila je iskren prijatelj. Nikada nismo pričali o planinarenju ali me je naučila pomalo da sviram klavir i da pevam. Gaga sada peva u horu andjela i svira im klavir - rekao je prijatelj nastradale profesorke.

On je dodao, da je Draganu krasila vedrina kojom je uvek zračila.

Bila si Gago i drug i prijatelj vesela do maksimuma, hvala ti na strpljenju koje si imala dok si me slušala na časovima pevanja i za sve trenutke koje smo proveli zajedno - stoji u oproštajnoj poruci Draganinog prijatelja.

Gago počivaj u miru i neka te andjeli čuvaju to si ti zaslužila. Imala si dušu deteta koje je uvek bilo spremno za igru i za istraživanja u vidu planinarenja radoznalosti - zaključuje prijatelj. 

Da podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila na mestu poznatom kao Via ferata Gornjak kod Petrovca na Mlavi, u Gornjačkoj klisuri, na obroncima Malog Vukana.

Informacije o mestu sahrane za sada nisu još poznate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading