UHAPŠEN MIGRANT U PREŠEVU! Pomogao Sirijcima da nelegalno uđu u Srbiju, pa od rođaka tražio 1.100 evra za svakog!

Autor:

Hronika

28.10.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Vranju odredilo je zadržavanje migrantu O.S. iz Sirije zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

UHAPŠEN MIGRANT U PREŠEVU! Pomogao Sirijcima da nelegalno uđu u Srbiju, pa od rođaka tražio 1.100 evra za svakog!

Foto: MUP Srbije

Na osnovu do sada prikupljenih obaveštenja od 5 migranta osumnjičeni je, uz pomoć migranta A.W., koji se nalazi na teritorije Severne Makedonije, najpre omogućio četrnaestorici državljana Sirije da ilegalno sa teritorije Severne Makedonije uđu na teritoriju Republike Srbije, a zatim uz pomoć za sada neidentifikovanih saučesnika (taksi vozača) omogućio tranzit od mesta nedozvoljenog prelaska državne granice do Prihvatnog centra.

U Prihvatnom centru u Preševu ih je slikao telefonom i te slike poslao njihovim rođacima kao dokaz da su stigli u Srbiju i da će im pomoći da nakon nekoliko dana odmora u privatnom centru nastave put ka Nemačkoj, te da mu na ime te pomoći pošalju po 1100 eura po migrantu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading