LEKARI UBICE, NASILNICI, PEDOFILI! Sve veći broj uglednih doktora iza rešetaka!

Autor:

Hronika

24.10.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve veći broj lekara koji su izvršioci brojnih krivičnih dela.

LEKARI UBICE, NASILNICI, PEDOFILI! Sve veći broj uglednih doktora iza rešetaka!

Foto: Shutterstock

kardiolog

U centru Beograda se u nedelju uveče odigrala prava drama, kada je na Autokomandi ugledni lekar Ž.K. (55) pretio da će izvršiti samoubistvo. On je sam pozvao policiji, predstavio se i rekao da će oduzeti sebi život pištoljem koji je u tom trenutku imao kod sebe.

Ubrzo je veliki broj pripadnika policije, pregovaračkog tima i lekara Hitne pomoći izašlo na teren, a u pregovorima su učestvovala i njegova braća, nakon čega je lekar odložio oružje i predao se policajcima.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva u kojima su lekari učestvovali u nekim krivičnim delima.

Penzionisani sudski veštak osuđen za pedofiliju

Doktor Šandor Takač (69), penzionisani sudski veštak je od 2018. do 2020. godine seksualno zlostavljao devojčicu i to do njene desete godine. Njemu je početkom marta 2023. godine, Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio kaznu sa deset na osam godina kazne zatvora.

On je pune dve godine devojčici iz siromašne porodice davao po 3.000 dinara da ga ručno zadovoljava u njegovoj vikendici na Ribarskom ostrvu.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Kuća Šandora Takača

U obrazloženju presude piše da je Takač osuđen zbog "produženog krivičnog dela pokušaja obljube deteta".

On je najpre u Višem sudu u Novom Sadu 2021. osuđen na samo sedam godina, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Na ponovljenom suđenju Viši sud je Takača osudio na deset godina, ali je Apelacioni sud, postupajući po žalbama, odlučio da ponovo sasluša zlostavljanu devojčicu.

Saslušanje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloletnice, nakon čega je odlučeno da se Takaču smanji kazna za dve godine.

Hirurg ubio ženu i dete pa se obesio

U stanu u Pančevu, 6. juna ove godine su pronađeni ruski državljani Ašot G. V. (46), njegova supruga Olga G. B. (50) i sin (9), kada je policija provalila vrata stana i zatekla njihova tela. Olga je bila pedijatar neonatolog, a Ašot hirurg.

Plastični hirurg pucao devojci glumici u glavu pa se ubio

U septembru 2017. godine plastični hirurg sa VMA Srđan Cvetanović (59) u beogradskom naselju Dedinje pucao je u glavu svojoj verenici i glumici Ivani Panzalović (36), a potom se ubio.

Ivana je tada u teškom stanju zbrinuta na VMA, gde je operisana. Tragedija se dogodila u stanu hirurga nakon svađe i tuče verenika, jer je Ivana želela da napusti Srđana, prenosi Informer.

Republika

Foto: Instagram -Ivana Panzalovic

Ivana Panzalović, glumica koju je pokušao da ubije verenik

Cvetanović je bio pukovnik po činu i radio je na VMA kao specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije. Bio je međunarodno poznat hirurg koji je operisao i podučavao na poziv brojnih klinika širom sveta - u Italiji, Kanadi, Grčkoj, Rusiji, SAD i Brazilu. Estetsku i plastičnu hirurgiju je u više navrata usavršavao u Brazilu, Japanu, Francuskoj, a hirurgiju šake u Velikoj Britaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
dr

25.10.2023 00:52

Sve veći broj lekara čini krivična dela? Ukupno pet, koliko ste naveli za poslednjih pet godina. U Srbiji ima 20000 lekara, tako da je broj krivičnih dela koje navodite zanemarljiv.