UKRAJINA IZRUČUJE ZVICEROVOG ATENTATORA CRNOJ GORI! Srbi koji su sa njim pokušali da ubiju vođu kavačkog klana i dalje iza rešetaka u Kijevu! (FOTO)

Autor:

Hronika

24.10.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina izručuje Emila Tuzovića Crnoj Gori.

UKRAJINA IZRUČUJE ZVICEROVOG ATENTATORA CRNOJ GORI! Srbi koji su sa njim pokušali da ubiju vođu kavačkog klana i dalje iza rešetaka u Kijevu! (FOTO)

Foto: https://detective-info.com.ua/

Crnogorski državljanin Emil Tuzović, koji je osumnjičen da je učestvovao u atentatu na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, 26. maja u Kijevu, biće izručen Crnoj Gori, odobrilo je Ministarstvo pravde Ukrajine.

Ova informacija je saopštena na suđenju u Višem sudu u Podgorici, a prenose Vijesti.

Stefan Đukić i Emil Tuzović su optuženi da su formirali kriminalnu organizaciju koja je pripremala ubistva sudija i policijskih službenika - navode pomenuti mediji i dodaju:

Republika

Foto: https://detective-info.com.ua/

Emil Tuzović

- Predsednik specijalnog veća, sudija Zoran Radović, rekao je da je 23. oktobra Ministarstvo pravde odnosno Direktorat za međunarodnu pravnu saradnju dostavilo sudu kopiju akta od Ministarstva pravde Ukrajine od 25. septembra, u kojem obaveštavaju da je dozvoljeno izručenje.

Tuzoviću, Đukiću i njihovoj kriminalnoj grupi sudi se u Višem sudu u Podgorici zbog sumnje da su planirali likvidaciju bivših specijalnih tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića.

- Viši sud potvrdio je optužnicu protiv okrivljenih koji su planirali likvidaciju sada bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i takođe, bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji se trenutno nalazi u spuškom zatvoru zbog sumnje da je od 2020. godine bio član "kavačkog klana" i da je četiri puta zloupotrebio službeni položaj. Prema optužnici, meta napada je trebala da bude i sudija podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković - podseća izvor.

Republika

Foto: https://detective-info.com.ua/

Stefan Đukić

Podsetimo, Đukić i Tuzović su uhapšeni u maju 2020. godine u Kijevu zbog sumnje da su sa srpskim državljanima Petrom Jovanovićem i Milanom Brankovićem pokušali da ubiju vođu kavačkog klana Radoja Zvicera ispred elitne zgrade u kojoj je živeo s porodicom. Zvicer je tada primio pet metaka.

Sa crnogorskim državljanima tada su uhapšeni i Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković, od tada se nalaze iza rešetaka u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading