NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENJA PREDSEDNICE VIŠEG SUDA U NIŠU! Otkriveno zbog čega je u zatvoru bio osuđenik kog je zbog poklona od 112.700 dinara pustila na uslovni otpust!

Autor:

Hronika

19.10.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Ž., predsednica Višeg suda u Nišu uhapšena zbog zloupotrebe službenog položaja.

NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENJA PREDSEDNICE VIŠEG SUDA U NIŠU! Otkriveno zbog čega je u zatvoru bio osuđenik kog je zbog poklona od 112.700 dinara pustila na uslovni otpust!

Foto: Viši sud Niš

Dragana Ž.

Predsednica Višeg suda u Nišu, Dragana Ž. (55), uhapšena je jer je osuđenika pustila na uslovni otpust, a sumnja se da je zauzvrat dobila vaučer za Zlatibor u vrednosti od 112.700 dinara.

Inače, osuđenik R.M. je bio u zatvoru upravo zbog pranja novca i poreske utaje.

- U nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su D. Ž. (55), predsednicu Višeg suda u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja - navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, ona je u nameri da utiče na pozitivan ishod i ubrza postupanje po molbi za uslovni otpust jednog osuđenika i znajući da je postupajući sudija planirao godišnji odmor, donela rešenje kojim je na njegovo mesto postavila sudiju koji nije član vanpretresnog veća sa kojim je, sredinom juna ove godine, omogućila uslovni otpust.

Takođe, veruje se da je za ovu odluku dobila turistički vaučer za letovanje u iznosu od 112.700 dinara koji joj je platila firma u vlasništvu sina osuđenika.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Tužilaštvo je navelo i da postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R. M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R. M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru.

Ona je time pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Blam

19.10.2023 19:56

Bruka..koliko je ona jeftina