KOSTA KECMANOVIĆ POSTAVIO PITANJE ČUVARIMA, ONI SE ŠOKIRALI: Dečak-ubica želi da ide na takmičenje, a evo šta ga NAJVIŠE ZANIMA!

Autor:

Hronika

09.10.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović se ranije takmičio iz mnogih predmeta tokom pohađanja OŠ "Vladislav Ribnikar", pa ga sada interesuje da li bi u tom ritmu mogao i da nastavi.

KOSTA KECMANOVIĆ POSTAVIO PITANJE ČUVARIMA, ONI SE ŠOKIRALI: Dečak-ubica želi da ide na takmičenje, a evo šta ga NAJVIŠE ZANIMA!

Foto: Republika.rs, Printscreen

Kosta Kecmanović, dečak-ubica na klinici

Kosta Kecmanović, dečak-ubica, koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devez učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, počeo je sa onlajn nastavom iz posebne prostorije Klinike za neurologiju i psihijatriju dece i omladine. Otkako se "vratio u školu", kako nezvanično saznaje portal Republika.rs, Kosta se interesuje za takmičenja.

- Dečaku-ubici nastavu onlajn putem drže prosetni radnici Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", a sada se on interesuje da li bi mogao da nastavi da se takmiči u predmetima iz kojih se i ranije takmičio - nezvanično saznaje naš portal iz izvora upućenog u slučaj.

Kako smo ranije pisali, Kosta Kecmanović je oduvek bio ambiciozan učenik i takmičio se iz brojnih predmeta. Njegovi roditelji su ga čak nazivali "mali genije" jer su mu interesovanja bila šarenolika.

- On se i sada ponaša kao da mu je obrazovanje najbitnija stvar na svetu. Ne pominje masakr i pobijenu decu, već konstantno brine za svoju budućnost u vidu školovanja - kaže izvor.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora s klinike, Kosti Kecmanoviću obezbeđena je prostorija u kojoj ima sve što mu je potrebno da bi pratio nastavu onlajn, a zasad sve teče po planu.  

- Od početka je bilo jasno da Kosta neće moći da ide u školu i izlazi iz ustanove u kojoj se trenutno nalazi. Zbog celokupne situacije nije bilo prihvatljivo ni da mu profesori dolaze, te je odlučeno da u sklopu klinike dobije prostoriju iz koje će pratiti nastavu. Nastavno osoblje iz Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu mu drži časove onlajn i to se zasad pokazalo kao dobro - ispričao je ranije ovog meseca izvor za portal Republika.rs i dodao: 

- Njemu je obezbeđena tehnologija, pomoću koje prati nastavu, a ocene, koliko mi je poznato, još nisu počele. I samim profesorima je u početku bilo čudno, imali su određenu zadršku jer treba da predaju učeniku koji je pre nekoliko meseci ubio drugare, čuvara škole i počinio stravičan masakr, ali ipak, zasad, sve teče kako treba.

Podsetimo, direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Zoran Aleksić svojevremeno je potvrdio za naš portal da je Kosta Kecmanović zvanično učenik te škole.

- Sve u vezi s ovim pitanjem je rađeno s Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu, koja je kod nas jedina škola ovog tipa. Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta s problemom zbog kog ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u našoj školi, na bilo koji način. Međutim, i to može da se promeni. Kod nas se radi s decom koja su bolesna i koja zahtevaju poseban pristup nastavi. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i potrebno je mnogo fleksibilnosti da bi program prilagodili zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku - ispričao je tada Aleksić.

Da podsetimo, dečak Kosta Kecmanović je nakon masakra u "Ribnikaru" smešten radi veštačenja njegovih psihofizičkih sposobnosti na Klinici za neurologiju i psihijatriju dece i omladine. Za sada nije gotovo veštačenje njegovog zdravstvenog stanja nakon što je ubio devet učenika i čuvara škole. Ipak, kako je nužno da završi osnovnu školu, organizovana mu je nastava koju pohađa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (52)

Loading
Tanja

09.10.2023 13:47

Ne skola za najmladjeg masovnog ucicu na svetu,rudnik da kopa. Roditelje koji ga nisu lecili nisu ucili drugarstvu,toleranciji...vec ga ucili da barata oruzjem,vodili u streljanu,oruzje u kuci drzali...u zatvor jer su oni odgovorni ko i sin im,oruzje je od kuce doneo u skolu i tim oruzjem poubijao skolske drugare. Zasto majka i dalje radi u prosveti,koga ona da poducava? Zasto je majka na slobodi?

Odgovori 12 12
MINJA

10.10.2023 18:36

@Tanja - Razumeem u potpunosti negativne emocije prema Kosti. To sto je uradio je monstruozno, da li zasluzuje da se skoluje ili kopa u rudniku, ili odlezi kaznu kakva odgovra zlocinu...valjda neki zakon mora da osudi. Ali ti komentari o roditeljima stvarno nisu u redu, mali monstrum im je unistio zivot, otac u zatvoru, imovina suspendovana, sestra ne moze da pohadja redovnu skolu... Zamislite da se to desilo u porodici vasih prijatelja, da li biste tako razmisljali ili biste pokusali da im pomognete da prebrode taj uzas. Kakav smo mi to svet? Ni trunke sazaljenja, a oni su gubitnici i ocajnici, sigurno nisu skolovali sina da bude masovni ubica, da je bio punoletan i u zatvoru, nikome ne bi palo na pamet da majka i otac treba da robijaju umesto njega.

Mirjana

09.10.2023 14:03

Taj decak nije zasluzio da se takmici,sve jevprokockao onogavtrenutka ,kad je izvrsio zlocin,morate mu to objasniti,nema empatije prema njemu.Ni on nije imao kad je pucao,ok bolestan je.ali dovoljno je to sto eto rade s njim,gradivo.

Odgovori 11 6
Tanja

09.10.2023 14:25

Poubijao drugare jer su mu konkurencij a,sebican,egocentican, i sab bi da se takmici? Zaista je i najmladji a i najludji masovni ubica na svetu!