KOSTA JE BIO ŽEŠĆE UVEŽBAN! OVAKO NEŠTO NE MOŽE NI INSTRUKTOR BEZBEDNOSTI: Postojao je samo jedan način da dečak-ubica bude toliko PRECIZAN - imao je "upucanu ruku"

Autor:

Hronika

05.10.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomen Kostine preciznosti se i dalje ispituje, a evo šta je do sada poznato.

KOSTA JE BIO ŽEŠĆE UVEŽBAN! OVAKO NEŠTO NE MOŽE NI INSTRUKTOR BEZBEDNOSTI: Postojao je samo jedan način da dečak-ubica bude toliko PRECIZAN - imao je "upucanu ruku"

Foto: ST/Nebojsa Mandic, Shutterstock, Printscreen

Kosta Kecmanović, dečak-ubica

Kosta Kecmanović, dečak-ubica, koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" usmrtivši devet učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, nalazi se u Klinici za neurologiju i psihijatriju dece i omladine izolovan na posebnom odeljenju. On je u procesu veštačenja i ispituju se njegovo psiho-fizičko stanje, a još uvek je misterija kako je uspeo na tako precizan način da reaguje i da "strelja" učenike i čuvara.

O ovom fenomenu govorilo se i neposredno nakon zločina, a pisac Dušan Nedeljković, čiji sin ide sada u osmi razred iste osnovne škole u kojoj je počinjen zločin, istakao je nove momente.

- Sin je tog dana bio u školi. Ja sam, kako se to kaže umetnik, pa ustajem malo kasnije i probudili su me neki čudni ljudi koji me ne zovu tako rano ujutro. Po mobilnom sam provalio da se nešto dešava. I tast me je, recimo, zvao. Onda sam naleteo na ženu koja je trebalo da bude na poslu i koja je u telefon govorila: Gde, šta? Pucnjava u "Ribnikaru“... - sećao se jezivog jutra pisac i dodao:

- Skočio sam na električni trotinet i otišao tamo, bilo je malo policajaca i bila je užasna tišina. Ribnikar ima dva ulaza - jedan gde se sve desilo i drugi gde su klinci, i moj sin je bio na tom drugom. Moj sin je odmah znao ko je pucao. Razišla se magla ovih dana i otprilike znam sve šta se desilo.

Kosta je imao "upucanu ruku"

Nedeljković je kazao da iz svog ličnog iskustva zna da je Kosta Kecmanović koji je napravio masakr imao takozvanu "upucanu“ ruku.

- Ja sam u JAT-u 25 godina bio instruktor za bezbednost, i "upucana“ ruka znači da je on bio žešće uvežban. Ja recimo ne bih mogao tako precizne pogotke da imam. Da izvučem neki rendom pištolj i da to uradim - objasnio je Nedeljković.

Foto: republika.rs

Kosta Kecmanović, dečak-ubica

Njegov sin je rekao da je Kosta bio jedan neprimetan dečak, to zna jer su oni odeljenje pored odeljenja.

- On je ušao i pucao na tog jadnog čoveka iz obezbeđenja koga smo mi svi stvarno dobro znali i pogodio ga je s nekih 13 metara što je samo po sebi nenormalno. Klinke koje su bile peti razred i koje su bile dežurne je ubio, a onda je otišao levo u kabinet istorije, pucao u profesorku, a dok je menjao šaržer neki dečaci poskakali su kroz prozore. Devojčice su se nabile u ćošak učionice, a neki učenici su protrčali kraj njega. Jedan od dečaka ga je gurnuo i on je ležeći valjda pucao u njega, neki su meci u plafonu, to se saznalo - kazao je pisac.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je upao u školu u 8.40 časova kada je sa vrata pucao u čuvara Dragana Vlahovića, a onda usmrtio i tri devojčice u holu.

Svoj krvavi pohod nastavio je u kabinetu za istoriju gde je ubio šest učenika, ranio petoro i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović.

Nakon masakra, Kosta je izašao u dvorište škole odakle je pozvao policiju i prijavio se. Dečak-ubica je bio do detalja upoznat sa procedurama i zakonom što govori činjenica da je izvukao šaržer iz oružja i odaljio ga od svog tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (12)

Loading
Tanja

05.10.2023 15:33

Roditelji ga ucili da barata oruzjem,u streljanu ga vodili.Kuca puna oruzja,iz kuce je uzeo oruzje i snjim u skoli poubijao skolske drugare.Ludog ga nisuvlecili vec ga oruzjem ucili da rukuje. Zasto je majka na slobodi i da li je moguce da jos uvek radi u prosveti?

Mara

05.10.2023 16:15

@Tanja - Ti si dežurna na člancima o Kosti?

Ana

06.10.2023 14:24

@Mara - A gde si ti dezurna kad branis najsurovijeg masovnog ubicu u istoriji sveta???

Tara

06.10.2023 15:10

@Tanja - Au zeno ti si odlepila stvarno! Dokle kuknjava?!? Rekla si sta si imala, nista novo ne kazes, od kukanja nemas nista!